Nu er det snart Randers Uge: Her er hvad du skal opleve

Eventchefen kommer med bud på tre nye tiltag og en gammel kending, du bare skal opleve i den traditionsrige festuge

Over 500 arrangementer venter i Randers Ugen.

Randers Ugen er på trapperne og fra på fredag er der igen fokus på fest og kultur i byens gader. Mere end 500 forskellige arrangementer er stablet på benene i denne 21. udgave af Randers Ugen.

Vi mangler lige at blive helt klar, men vi glæder os rigtig meget. Det er jo én stor folkelig kulturuge.

Mette Bertelsen, eventchef

- Vi mangler lige at blive helt klar, men vi glæder os rigtig meget. Det er jo én stor folkelig kulturuge. I den tid jeg har været med, har vi helt klart fået mere fokus på kulturen og der er kommet langt flere koncerter og flere udstillinger, siger eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Ikonisk tradition sættes på pause: Ingen Randers Pige i år

Det har blandt byens borgere været efterlyst at få at vide, hvor man rent fysisk kan opleve Randers Ugen.

Derfor er der nu udvalgt fire steder i byen, hvor man ikke er i tvivl om at der er fest.  Der er tale om Tronholmen, Brotoften, Justesens Plæne og havnen.

Igen gang i den på plænen

Randers Ugen er i år er en del af programmet under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Temaet for kulturhovedstaden er "Rethink", derfor har det også været naturligt at gentænke Randers Ugen. Blandt andet på Justesens Plæne, hvor en ny udgave af et tidligere symbol for Randers Ugen placeres. 

Bandet Johnny Deluxe åbner Randers Ugen med koncert på Jens Otto Krags Plads d. 11. august kl. 20.30. Foto: Presse: Anja Ekstrøm

Her vil byens fjerde kuppel skyde op ved siden af Randers Regnskov. Navnet bliver 'Domen' og her vil der i løbet af festugen være et bredt udsnit af begivenheder.  

I tre år har der ikke været telt på Justesens Plæne, men vi glæder os over, at pladsen igen skal i brug.

Mette Bertelsen, eventchef

- I tre år har der ikke været telt på Justesens Plæne, men vi glæder os over, at pladsen igen skal i brug. Planen er, at domen skal være en genganger og et tydeligt tegn på festugen, siger Mette Bertelsen.

'Domen' byder blandt andet på et festligt Elvis Presley-arrangement. Som det eneste sted i Danmark bliver 40 års dagen for Presleys død markeret på selve dagen, onsdag den 16. august.

Tre bud fra eventchefen

Hvis man synes, det er svært at vælge blandt de mere end 500 arrangementer, kan man følge eventchef Mette Bertelsens bud på oplevelser i Randers Ugen.

- Fra nu af skal der være en international profil hvert år og vi er meget stolte over at kunne præsentere PJ Harvey i år. Her håber vi folk får en skøn koncert, siger Mette Bertelsen.

Den totalt udsolgte koncert finder sted på Værket, men der er heldigvis mange gratis arrangementer, hvor man blot kan troppe op. 

Randers Ugen 2017

- Randers Ugen 2017 er i alt ni dage med musik, kunst, teater, sport og gastronomi.

- Den årlige festuge i Randers er Danmarks største brugerdrevet festuge med mere end 500 arrangementer.

- Randers Ugen fandt første gang sted i 1977.

- Årets program kan hentes på randersugen.dk eller via Randers Ugen-app'en til din telefon.

- Du kan også følge Randers Ugen på Facebook.

Randers Ugen har kigget til hovedstaden og hentet inspiration til underholdning til det unge publikum.

- For de unge har vi gadefest om torsdagen. Festen i Storegade og Søndergade bliver lidt a la den københavnske gadefest Distortion. På denne måde håber vi at kunne vise de unge fra 18-25 år, hvordan de kan nyde byen på en anderledes måde, siger Mette Bertelsen.

Læs også Randers festede (også) meget i gamle dage

Som et tredje bud på en oplevelse under Randers Ugen peger eventchefen på drive in bio’en på Brotoften, som kan opleves fem aftener i løbet af ugen. 

- En gang imellem skal man ud af de almindelige rammer og bruge byrummene på en anden måde. Det er vigtigt for os at vise borgerne, hvordan vi kan bruge byen på en ny måde og derved få en helt anden oplevelse, siger Mette Bertelsen.

Randers Ugen begynder fredag den 11. august og løber til og med lørdag d.19. august.

Du kan se hele programmet her: