Marcus vil finde sin mor

19-årig randrusianer blev født af den forkerte kvinde - nu leder han efter sin biologiske mor

02:09

1 af 2

En forbytning af æg på en dansk fertitlitetsklinik har stillet en ung mand fra Randers i lidt af et dilemma.

19-årige Marcus Vestergaard Pedersen blev født i 1996 efter, hans mor havde gennemgået reagensglasbehandling for at få et barn.

Æggene, hun fik lagt op, var hendes egne. Troede hun og hendes mand.

Lige indtil den dag, da Marcus Vestergaard Pedersen var tre år gammel og skulle undersøges på grund af mistanke om sukkersyge. Her viste en blodprøve, at hans forældre slet ikke var hans forældre.

Forældrene kontaktede med stor forundring fertilitetsklinikken, som fortalte, at der var sket en fejl, og at Marcus' mor æg i virkeligheden tilhørte en iransk kvinde, som var rejst til Danmark for at få behandling.

Æggene var blevet byttet om, men klinikken havde ifølge Marcus Vestergaard Pedersen valgt at tie om fejlen, selvom personalet havde opdaget, at der var risiko for en fejl, da moderen var tre måneder inde i graviditeten:

- Jeg er vred over behandlingen, mine forældre og jeg har fået. Det er ikke en menneskeværdig behandling, siger han til tv2oj.dk og fortæller, at klinikken generelt har været meget lidt behjælpelige med oplysninger.

Efterlysning på Facebook

Marcus Vestergaard Pedersen har nu valgt at sætte en eftersøgning i gang på Facebook for at finde sin biologiske, iranske mor. Han ved, at moderen kom til Danmark fra Iran og havde en søster i Norge.

Derfor var Marcus og hans mor i weekenden i Norge for at medvirke i et tv-interview med TV 2 Norge for at forsøge at få hul igennem og uddele flyers til iranske grupper:

- Jeg har tiden og energien til at forsøge at finde hende nu. Jeg ved, at hvis jeg ikke forsøger, så vil jeg fortryde det, siger han og hentyder til, at han i år er blevet færdig med HTX på Tradium i Randers, og nu har frie rammer.

At Marcus Vestergaard Pedersens forældre ikke var hans biologiske, havde han altid haft en mistanke om. Han er mørkere i huden og har sort hår, mens hans familie er lyshårede.

Det var først, da han var 13 år gammel, at hans forældre fortalte ham om fejlen på klinikken:

- Jeg skulle blive hjemme fra skole en dag. Både min mor og far der. De var skilt, så jeg vidste, at det var noget alvorligt, når de begge var der. Så fortalte de det. Jeg havde selv tænkt tanken nogle gange, at jeg måske var adoptivbørn, men jeg troede ikke, at det sådan en historie.

Det ved Marcus om sin mor:

- Hun er født i 1956 i Iran og rejste til Danmark i 1995 for at modtage fertilitetsbehandling.

- Hendes søster boede i Norge i 1995 og rejste til Danmark for at være hos hende den 9. marts.

- Moderen havde muligvis et barn i forvejen.

- Marcus blev født den 1. juli 1996.

- Faderen er en anonym sæddonor.

Du kan se Marcus fortælle sin historie i videoen nedenfor, og øverst på siden kan du se et tv-indslag om hans søgen efter sin biologiske mor.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Hjælp mig med at finde min biologiske mor

Posted by Marcus Vestergaard Pedersen on Friday, July 17, 2015