Løftet pegefinger til Randers Kommune i skolesag

Randers Kommune skulle have givet byrådspolitikere indsigt i PowerPoints, konkluderer Social- og Indenrigsministeriet

Det var forkert, da flere politikere i Randers Byråd fik afslag på at se materiale i den meget omdiskuterede sag om skolestrukturen i kommunen.

Det konkluderer Social- og Indenrigsministeriet i en udtalelse, som er offentliggjort i dag, mandag. Dermed har Social- og Indenrigsministeriet omgjort den udtalelse, som statsforvaltningen kom med i første omgang.

Det betyder, at Randers Kommune med borgmester Claus Omann Jensen (V) får et løftet pegefinger.

De omdiskuterede dokumenter indgik som en del af forhandlingerne i forbindelse med skoleforliget i Randers, som betød lukning og omstrukturering af kommunens skoler. 

Måtte ikke se PowerPoints
Sagen drejer sig blandt andet om informationer i en PowerPoint-præsentation, som blev vist på et lukket møde i forbindelse med sagen om ændringerne i skolestrukturen i Randers Kommune.

Den PowerPoint-præsentation ville flere medlemmer af byrådet, mindretallet, som ikke var med til mødet, gerne se, men det fik de ikke lov til. 

Sagen blev rejst på opfordring af Velfærdslisten og Beboerlisten med Kasper Fuhr Christensen og Bjarne Overmark i spidsen, der mente, at det var i strid med reglerne, at de blev udelukket fra at få indsigt i dokumenterne.

Og det har Social- og Indenrigsministeriet så i dag givet dem ret.

Dermed konkluderer Social- og Indenrigsministeriet, at byrådsmedlemmer, som ønsker det, kan få lov til at se dokumenter i en kommunal sag, der har været forevist andre byrådsmedlemmer, og at det gælder uanset, om man har set dokumenterne, fysisk har haft dem i hånden, eller om de set dem på en skærm eller lignende.

Ministeriet konkluderer derfor... 'at Randers Kommune i foråret 2014 tilsidesatte bestemmelsen i den kommunale styrelseslovs § 9 ved at meddele et byrådsmedlem afslag på en anmodning om indsigt i PowerPoints, som havde været forevist andre byrådsmedlemmer på møder med forvaltningen.'

Udtalelsen fra ministeriet har ikke betydning for selve beslutningen om et nyt skoleforlig i Randers Kommune.

Du kan læse hele udtalelsen fra Social- og Indenrigsministeriet her.

thumbnail_image001

Myndigheder lemper restriktioner efter fund af fiskevirus

mystisk finne2

play Mystisk finne set i populær badesø: Her er eksperternes bud

thea1

12-årige Thea klipper sit hår for at hjælpe syge børn

Skærmbillede 2021-07-23 kl. 14.18.35

Huse evakueres på Anholt - Mortergranat fundet i "ørkenen"

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

IMG_6997

Tre biler stødt sammen: Personer fastklemt i bil

Dagens mest læste