- Et klokkeklart lovbrud

Borgmester anklages for at skjule dokumenter

Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) bliver anklaget for at skjule dokumenter for sine politiske modstandere. Velfærdslisten og Borgerlisten har klaget til Statsforvaltningen. De mener, at borgmesteren skjuler centrale dokumenter i forhandlingerne om, hvilke og hvor mange skoler, der skal lukkes i Randers.

Partierne har ikke været inviteret med til forhandlingsbordet, og det er her, at der er vist PowerPoints, som kommunens embedsmænd har lavet, men som de to partier ikke må se.

- Det er et fuldstændig uholdbart standpunkt. Jeg mener, at borgmesteren begår et klokkeklart lovbrud, og det er betænkeligt, at man ikke ønsker at indvie byrådsmedlemmer og offentligheden i, hvad der foregår, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten.

Heller ikke den lukningstruede Gjerlev-Enslev Skole forstår, hvorfor nogle partier bliver udelukket fra oplysninger:

- Man kan godt føle sig ramt på demokratiet. Hvis man mener, at man har så gode argumenter, som man nu engang har, burde man ikke være skræmt af, at der var nogle med, som ikke nødvendigvis var enige, siger skolebestyrelsesformand Camilla Trampedach Schultz.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmesteren, da han er på ferie.

Se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.