Kendt Randers-restaurant lammet af brand før ferien

Bistroteket i Randers holder sommerlukket før tid på grund af en brand

Bistroteket i Randers så frem mod en weekend med fuldt hus, men det blev der intet af, da en brand i nabobygningen bredte sig ind til restauranten.

quote Der var booket 150 gæster fredag og lørdag, som vi måtte ringe til og sige, at vi ikke kunne lave mad til dem. Blandt andet var der et hold stamgæster, der skulle fejre bryllupsdag. Det er virkelig træls

Peter Nøhr, medejer af Bistroteket i Randers. 

Skaderne blev begrænsede, men alligevel var det umuligt for restauranten at åbne som planlagt fredag og lørdag.  

- Umiddelbart tænker man altid ’hvor galt kan det være’, når brandvæsnet ringer og siger, at der har været en mindre brand i nabobygningen. Men der er sodskader på en tredjedel af facaden, og der lugtede kraftigt af røg, og der er sod overalt i restauranten. Alle glas, tallerkener, vægge og gulve og hele lageret er ramt, siger medejer af restauranten Peter Nøhr til TV2 ØSTJYLLAND.

 

Restauranten havde planlagt at holde lukket i uge 29 og uge 30, men nu blev der altså taget forskud på sommerferien.

- Der var booket 150 gæster fredag og lørdag, som vi måtte ringe til og sige, at vi ikke kunne lave mad til dem. Blandt andet var der et hold stamgæster, der skulle fejre bryllupsdag. Det er virkelig træls, siger Peter Nøhr.

Han forventer stadig, at Bistroteket, som han ejer sammen med Johanne Egidiussen, kan genåbne som planlagt den 1. august efter endt sommerferie. 

- Jeg kommer jo til at snakke i telefon i hele næste uge, så der bliver ikke meget ferie. Man er lidt i chok, for man havde ikke regnet med det, og så umiddelbart er det ikke galt, og så går det langsomt op for en, at man ikke kan åbne. Vi havde regnet med fuld smæk på sidste weekend, siger Peter Nøhr. 

Sådan er man vant til at se Bistrotekets facade. Billede fra før branden.
Sådan er man vant til at se Bistrotekets facade. Billede fra før branden. Foto: Bistroteket

Indsatsleder Niels Henrik Nielsen fra Beredskab og Sikkerhed i Randers fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at der var gået ild i nogle affaldscointainere, der stod direkte op ad bygningen. 

- Og så kan man se på billeder dernedefra, at ilden fik fat i en dør, men den ledte heldigvis bare ind til en vareelevator, der var godt brandsikret, så det spredte sig ikke yderligere, siger han. 

Ifølge indsatslederen er det ikke umiddelbart til at sige, hvad der har startet branden, som altså bredte sig fra nogle affaldscontainere. 

Også naborestauranten Jensens Bøfhus blev ramt af branden og holder midlertidigt lukket. 

image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

20210201-195854-L-1920x1280we

Nye rejserestriktioner træder i kraft onsdag: Rejser fra Island og norske regioner åbnes

Dagens mest læste