Ny spændende bydel på den gamle togfabrik vist frem

Onsdag fik randrusianerne mulighed for at høre mere til planerne for Sporbyen Scandia

Engang var der en driftig fabrik med hundredevis af ansatte, som leverede tog til de danske statsbaner. Nu ligger den gamle Scandia-grund i Randers nærmest øde hen. Det arbejder initiativrige lokale dog på at lave om på med den nye bydel Sporbyen Scandia.

Projektet indebærer et helt nyt byområde med 1.000 boliger, erhverv, kulturtilbud og blandt andet et madmarked sat på skinner. Onsdag var der borgermøde, hvor mange var mødt frem for at høre mere.

- Jeg vil høre mere om, hvad de har af tanker for sporbyen. Jeg ved jo, at der er planer om en torvehal, lejligheder og restauranter. Og så kan jeg godt lide tanken om at bevare skinnerne i jorden, lød det fra Susie Krogh Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er nemlig tanken, at den nye bydel skal bære præg af grundens historie.

- Nu bor jeg i kvarteret i forvejen, så var selvfølgelig nysgerrig på, hvad der skal ske med det store område. Måske er det et sted, man kunne bo i fremtiden, sagde Eigil Kristiansen.

Han var stor tilhænger af ideen om at skabe en ny levende bydel, men han havde samtidig sin frygt for, at det ikke ville lykkes at skabe sådan en.

- Man risikerer et dødt sted midt mellem Dronningborg og midtbyen, det kunne jeg godt frygte, forklarede han.

En af folkene bag Sporbyen Scandia er dog optimistisk.

- Vi har gang i en komplet byomdannelse af den gamle Scandia-grund på 65.000 kvadratmeter. Her skal vi have revet 40.000 af dem ned, ombygget 25.000 og bygget 1000 nye boliger. Det er et kæmpe stort projekt, siger projektudvikler Steen Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han håber meget på, at det store projekt bliver realiseret og kommer Randers til gavn.

quote Det kunne få flere til at blive i byen og lokke tilflyttere måske fra Aarhus og Djursland til.

Steen Jørgensen

- Det kunne få flere til at blive i byen og lokke tilflyttere måske fra Aarhus og Djursland til, mener han.

Sagen skal behandles i byrådet og sendes til høring. Og går alt efter planen, kan de første østjyder flytte ind i den nye bydel til foråret 2018.  

Du kan se klip fra borgermødet øverst på siden. Herunder kan du høre mere om Sporbyen Scandia.