Ida lider af angst: Nu hjælper hun andre børn og unge

Ida Elkjær Niemeier har sammen med Selvhjælp Randers startet en gruppe, der skal hjælpe børn og unge med angst

- Jeg var bange for, at jeg ikke passede ind og bange for at stå alene.

Sådan fortæller Ida Elkjær Niemeier om tiden, hvor hun startede på Paderup Gymnasium i Randers.

Da Ida Elkjær Niemeier startede i gymnasiet, blev hun så bange for at være sammen med andre mennesker, at hun endte med at måtte spise frokost på toilettet. Hun fandt ud af, at det hjalp hende at tale om problemerne, og nu vil hun gerne hjælpe andre i samme situation som den, hun var i for et par år siden, hvor også hendes krop reagerede på angsten.

- Og så begyndte jeg at ryste over det hele, blev meget tør i halsen og fik hjertebanken. Det var virkelig ubehageligt, siger Ida Elkjær Niemeier, der nu går i 3.J på Paderup Gymnasium.

Hun oplevede social angst og efterhånden udviklede det sig.

- Jeg troede på, at hvis jeg lagde mig til at sove, så vågnede jeg ikke igen. Da jeg tænkte det, begyndte min krop at reagere. Jeg begyndte at ryste, og jeg gik helt i selvsving, fortæller Ida Elkjær Niemeier, der med tiden har lært at få lidt kontrol over sin angst.

I dag har hun startet en ny selvhjælpsgruppe, som skal hjælpe andre unge, som lider af angst, med at håndtere lidelsen og få en bedre hverdag.

- Jeg håber, at jeg kan få folk til at indse, at det er noget, man skal leve med resten af livet, men at det ikke behøves at fylde så meget, siger hun.

Den nye angstgruppe er startet af den frivillige organisation Selvhjælp Randers, og projektet varer i ti uger.

- Angstgruppen skal være et fristed for børn og unge med angst, og det skal være et sted, hvor de kan samles og opleve, at der er andre mennesker, som har de samme følelser, tanker og problematikker som dem, siger Louise Brown, der er daglig leder hos Selvhjælp Randers.

I den nye gruppe skal Ida Elkjær Niemeier være gruppeleder og en slags rollemodel for de andre unge.

- Hvis jeg bare kan hjælpe en enkelt, vil jeg være super glad for det. Jeg ved, hvor meget bare en enkelt samtale kan gøre, så jeg glæder mig til at møde nogle af dem, som kommer, så jeg kan hjælpe dem på vej, siger Ida Elkjær Niemeier.

I videoen øverst på siden kan du se mere om den nye angstgruppe i Randers, og er du interesseret i at læse mere om gruppen eller måske selv blive en del af den, kan du gøre det her og her.

Behandlingsprogram hjælper børn med angstlidelser - se indslag fra 7. juli 2015.