Syddjurs har et tilbud, der kan reducere angst og depression

En evalueringsrapport fra Sundhedstyrelsen dokumenterer, at tilbud fra Syddjurs Kommune har en positiv effekt på deltagernes angst og depression

Depression og angst kan være svært at komme til livs, men hos Syddjurs Kommune har man med tilbuddet 'Lær at tackle' måske fundet en måde. I hvert fald kan en rapport fra Sundhedsstyrelsen dokumentere, at tilbuddet har en positiv effekt. 

SE OGSÅ: Syddjurs kaldt vanskabning af tænketank – borgmester sur

Rapporten viser blandt andet, at kurset har en positiv effekt på deltagernes symptomer på angst og depression samt deltagernes tro på egne evner til at kunne håndtere og kontrollere symptomerne. 

- Angst og depression er utroligt invaliderende for de ramte og kan føre til tab af job og sociale relationer. Derfor er det utrolig glædeligt, at vi nu videnskabeligt kan dokumentere, at vores tilbud virker.  Vi har haft en idé om, at kurserne var et godt tilbud, men nu ved vi med sikkerhed, at de er med til at forbedre dagligdagen for borgere, der kæmper med angst og depression, siger formand for sundhed, ældre- og socialudvalget i Syddjurs Kommune Ole Bollesen (S) i en pressemeddelelse.

SE OGSÅ: Borgmester havde gerne medvirket ved Søren Ryges Sankt Hans

Over de seneste tre år er der i Syddjurs Kommune gennemført seks kurser med i alt 70 deltagere.