Randers FC kigger mod toppen efter pointrig periode

Med syv point i de seneste tre kampe er Randers inde i en god periode. Det skaber optimisme hos kronjyderne

Lørdag sikrede Randers FC sig tre point efter en uskøn sejr over Hobro. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Marvin Egho blev lørdagens helt - set med Randers FC øjne - da han scorede for Randers FC mod Hobro. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

1 af 2

Randers slog lørdag Hobro 1-0 i et uskønt lokalopgør, hvor den østrigske angriber Marvin Egho scorede kampens enlige mål efter 73 minutter.

Randrusianerne har dermed hentet syv point i de seneste tre kampe, efter kronjyderne ellers ikke havde vundet i fem kampe forinden.

Læs også Skovens slagsbrødre drømmer om egen kampsportsliga

Perioden med et flot pointsnit får anfører Nicolai Poulsen til at se lyst på kronjydernes fremtid, der nu ikke kun skal handle om bundstriden i Superligaen.

Kan vi holde pointsnittet, så skal vi ikke være bekymret for ikke at redde os i Superligaen. Fortsætter det, så kan vi også sigte efter mere.

Nicolai Poulsen, anfører, Randers FC

- Perioden har klart været godkendt. Kan vi holde pointsnittet, så skal vi ikke være bekymret for ikke at redde os i Superligaen. Fortsætter det, så kan vi også sigte efter mere.

- Det handler om at få point ind på kontoen, og det har været et tema, at vi skulle sætte nogle stimer af point sammen. Det er nemlig noget, der rykker i tabellen, siger anføreren.

Vigtigt at lukke af bagved

Efter kronjydernes seneste nederlag i Superligaens runde 14 udtalte cheftræner Thomas Thomasberg, at Randers skulle have et mere kompakt og defensivt udtryk i bestræbelserne på at få point og lægge afstand til bunden.

Det er lykkedes, da holdet i de seneste tre kampe kun har lukket et enkelt mål ind, hvilket har resulteret i syv point.

Dog tøver cheftræneren med at tage kreditten for den forbedrede defensiv og de gode resultater. Den giver han i stedet til spillerne.

- Det handler altid om, hvad spillerne præsterer. Men vi ved, at alle hold i Superligaen har svært ved at score mange mål, så det er vigtigt, at vi lukker af bagved. Så det er dejligt at få udbytte af vores anstrengelser.

- Sejren over Hobro er jo vanvittig vigtig. Det handler om at få sejre på tavlen, så kan vi skabe afstand til bunden og se, hvor det bringer os hen, siger Thomasberg.

Sejren sender Randers op på en femteplads i en tæt Superliga, hvor kronjyderne trods sejren stadig kun har syv point ned til Hobro på Superligaens sidsteplads.

Hobro - Randers FC 0-1 (0-0)

0-1 Marvin Egho (73. minut)

Tilskuere: 1649

16:44

VIDEO: Kasper Enghardt har kæmpet sig tilbage i Randers FC's startopstilling. I dette interview fortæller han og kronjydernes fysiske træner, Thomas Rostgaard Andersen, om de generelle madvaner i klubben. Interviewet er fra tidligere i denne måned.

Luk video