Virksomheder sælger østjysk økologi i Tyskland

Fire østjyske virksomheder er draget til kæmpe fødevaremesse i Køln for at sælge økologi

Them Andelsmejeri viser sig i disse dage frem i Køln i Tyskland.

Fire østjyske virksomheder er i disse dage taget til Køln i Tyskland for at slå et slag for økologiske danske varer.

Sammen med seks andre virksomheder fra Danmark har de en fælles stand, på en af verdens største fødevaremesser for både konventionelle og økologiske fødevare i Køln – ANUGA.

Læs også Them Andelsmejeri fejrer 125 år på egne hænder

- Det er der, vi skal være, det er her indkøberne er. Og så er det jo rigtig godt at være med på en fælles stand. Hvor vi har danske produkter, og hvor der er noget back-up til os hele vejen. Og for en mindre producent, er det rigtig godt, at de har arrangeret så meget af det på forhånd, så vi bare skal pakke vores kufferter og vores vareprøver, siger Erik Rasmussen fra Them Andelsmejeri.

En markant stigning

Formålet er at øge eksporten til blandt andet det tyske marked, der er Danmarks absolut vigtigste inden for økologi. En eksport, der for økologiens vedkommende, i øvrigt er inde i en markant stigning.

- Det er ikke en naturlov, at vi er her om 10 eller 20 år. Vi skal hele tiden udvide vores territorium. Vi er jo eget af 27 landmænd, der bor i det østjyske, så det er vigtigt for os alle sammen, siger Erik Rasmussen fra Them Andelsmejeri.

08:22

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND besøgte i 2013 Them Andelsmejeri. Portrættet indgik i serien "Mig og mit job". Se indslaget her.

Luk video