Vær opmærksom: Vejene kan være meget glatte

Vognbanerne kan være glatte torsdag morgen og sigtbarheden dårlig, så kør forsigtigt, lyder opfordringen

Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Foto: Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

1 af 2

Der er koldt udenfor, her torsdag morgen. Og de fleste steder i Østjylland er temperaturen på 0 grader eller derunder, ligesom der også er rimtåge mange steder. Derfor opfordres trafikanter til at være ekstra opmærksomme, når de begiver sig ud på vejene.

- Temperaturen bevæger sig meget langsomt op, så der vil nok være 0 grader eller derunder ved vejene det meste af formiddagen, siger Martin Lindberg, der er vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Læs også Havareret vindmølle-transport skaber kø ved Randers

Da det også har regnet i løbet af natten, kan der meget vel være glatte vejbaner flere steder, og det kombineret med rimtåge betyder, at trafikanterne bør være ekstra opmærksomme, opfordrer Martin Lindberg.

- Ved middagstid bevæger vi os nok op på mellem 0 og 2 plusgrader, mens vi i eftermiddag nok kun kommer op på 3 grader, så det bliver en meget kold dag, siger Martin Lindberg.

Han fortæller, at det vil holde tørt det meste af dagen i Østjylland, dog måske med undtagelse af Samsø. I løbet af aftenen tyder prognoserne dog på, at der kan komme byger flere steder i Østjylland. 

  Foto: Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

01:02

VIDEO: I weekenden bliver det igen en smule lunere. Se den østjyske vejrudsigt for de kommende fem døgn.

Luk video