Sundhedsplejerske forsvarer curlingforældre: Vi stresser dem

Ellen Eldrup kommer de såkaldte curlingforældre til undsætning. Hun mener ikke, at den megen kritik af dem, er berettiget

02:52

Gennem efterhånden flere år er nutidens generation af forældre blevet beskyldt for at bære deres børn på hænder og fødder, og de bliver kaldt curlingforældre.

Nu forsvarer en sundhedsplejerske forældrene, som ifølge hende ikke selv er skyld i deres adfærd.

- Jeg synes, at vi får beskrevet nogle forældre uden nogen ryggrad. Og det er slet ikke det, jeg oplever. Jeg ser nogle engagerede forældre, som forsøger at skabe livsduelige børn, der magter livet på godt og ondt, siger Ellen Eldrup til TV2 ØSTJYLLAND.

01:41

VIDEO: Få et overblik over den seneste tids debat om curlingforældre i indslaget her. 

Luk video

Ellen Eldrup mener, at hovedårsagen til, at deres adfærd så til tider kammer over og bliver for støttende og involverende, som vi eksempelvis for nylig kunne fortælle en historie om fra Randers, er, at forældrene har svært ved at færdes i dagens samfund.

Læs også Kasper raser mod curling-forældre: Idioti at søge job for dit barn

Her bliver de ifølge Ellen Eldrup bombarderet med gode råd og vejledninger fra alle leder og kanter.

De får gode råd hele tiden, og så har de ikke overskud til at tage konflikten, de svære følelser og de sure børn.

Ellen Eldrup, sundhedsplejerske

- Vi stresser. De kommer på overarbejde i at finde de "rigtige" løsninger og ikke dem, der passer til dem selv. De får gode råd hele tiden, og så har de ikke overskud til at tage konflikten, de svære følelser og de sure børn, forklarer sundhedsplejersken.

Forældrene knokler for at gøre det godt nok, men når deres beslutninger hele tiden sættes i spil, og at der er folk, som konstant sætter dem i tvivl, så bliver det svært.

Læs også Opråb fra familieterapeut: For få voksne til at passe vores børn

- Vi skal være mere støttende, så de tror på sig selv, mener Ellen Eldrup.

Vi har fortalt om debatten med curlingforældre blandt andet i forbindelse med virksomhedsejeren Kasper Honoré fra Randers' oplevelser med en mor, der søgte job på sin 19-årige datters vegne. Og så har familieterapeut Jesper Juul også været ude med riven.

Du kan se hele interviewet med Ellen Eldrup i videoen øverst i artiklen.