Spis ikke denne fisk: Farlig bakterie fundet i lakserester

Pakker med røget laks solgt i supermarkeder flere steder i Østjylland tilbagekaldes efter fundet af listeria

Der er fundet bakterien listeria i lakserester solgt i ABC Lavpris-butikker. Genrefoto

Firmaet Capella Trading i Søften har været nødt til at tilbagekalde et parti røgede lakserester, da der er påvist den farlige bakterie listeria i flere af pakkerne.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også Gamle madvarer og snavs i fem østjyske Domino's Pizza-restauranter

Pakkerne med røget laks er solgt i ABC Lavpris-butikker over hele landet. I Østjylland har kæden afdelinger i Tranekærcentret i Randers og i Brædstrup ved Horsens.

- Der er påvist Listeria monocytogenes i prøver udtaget af partiet som led i virksomhedens egenkontrol, lyder det fra Fødevarestyrelsen, der advarer mod infektioner med listeriabakterier.

Symptomerne er blandt andet influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og eventuelt mavetarmproblemer. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

Fødevarestyrelsen

- Symptomerne er blandt andet influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og eventuelt mavetarmproblemer. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

Helt præcist er det lakserester i pakker med 250 gram med sidste anvendelsesdato den 8. august 2018, hvor bakterien er fundet.

Læs også Shoppingcenter i Randers får nyt liv: Kæde flytter ind

- Forbrugerne rådes til at kassere produktet eller at levere det tilbage til butikken, hvor det er købt, oplyser Fødevarestyrelsen.

Capella Trading holder til i Søften i Favrskov Kommune.