Socialrådgivere advarer om svigt af udsatte børn

I stedet for at opruste indsatsten overfor socialt udsatte børn skærer Århus Kommune ned.

Da skandalerne om omsorgssvigt og misrøgt af børn i Todbjerg og Århus Nord og den såkaldte "Mads-sag" rullede i 2007, 2008 lovede Århus Kommune en øget indsats, der skulle forhindre lignende sager i at gentage sig.

Blandt andet blev 16 socialrådgivere ansat. Men i dag er kun syv af dem tilbage, ligesom omstruktureringer i Socialforvaltningen ifølge socialrådgivernes fællestillidsrepræsentant betyder, at hver enkel socialrådgiver kommer til at sidde med lige så mange sager, som da de mange tilfælde af omsorgssvigt blev afsløret.

Dengang advarede socialrådgiverne om, at de var overbebyrdede og ikke kunne udføre deres arbejde ordentligt, og det gør de nu igen:

- Vi frygter, at der nu igen kommer forsidehistorier, som vi så i 2007 og 2008 - altså hvor udsatte børn er blevet svigtet af myndighederne, siger Trine Quist, der er fællestillidsrepræsentant for socialrådgiverne i Århus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På Socialcenter Syd har socialrådgiverne i specialrådgivningen regnet ud, at de kommer til at sidde med 89 sager pr. medarbejder. Det er omtrent samme niveau som i 2007 og 2008, og derfor vil de ikke længere tage ansvaret, hvis noget går galt.

Det vil til gengæld socialrådmand Hans Halvorsen (S):

- Vi anderkender problemet, men økonomien er meget stram for tiden. Som den øverste politisk ansvarlige påtager jeg mig det politiske ansvar, hvis vi ser lignende sager, siger socialrådmanden.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag.

Få overblik over sagerne om omsorgssvigt på tv2oj.dk's temaside om emnet.