Selskab vil kapre vognmænd

Lukning giver nye muligheder for Mols-Linien

01:56

1 af 2

Den enes død, den andens brød.

Mols-Linien øjner nu helt nye muligheder for at sætte skub i forretningen, efter at Kattegat-ruten i sidste uge meddelte, at den indstiller sejladsen fra Aarhus.

Mols-Linien tilbyder nu vognmændene at sejle med selskabets hurtigfærger, når Kattegat-rutens godsrute mellem Aarhus og Kalundborg bliver nedlagt.

- Vi tilbyder allerede i dag transport med vores eksisterende afgange for lastbiler, men vi vil nu gå i dialog med vognmændene om også at tilbyde specielle afgange om aftenen kun til lastbilmarkedet, siger Søren Jespersen, direktør for Mols-Linien, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Flere lastbiler vil være en kærkommen lejlighed for Mols-Linien. For en måned siden var selskabet nødt til at justere forventningerne for 2013 fra overskud til underskud på 20 millioner kroner.

Se: Kattegatruten lukker

Danske Fragtmænd hilser Mols-Liniens tilbud velkommen. Lige nu er flere af vognmændene nødt til at krydse Storebælt i lastbil.

- Vi er i hvert fald positive over, at Mols-Linien går ind og vil se, om de kan være med til at dække behovet, som vi helt klar føler, der er. Det er ikke kun os, men også andre store transportsystemer med store godsmængder hen over Kattegat, som har brug for en løsning, siger direktør Peter Jepsen fra Danske Fragtmænd til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Danske Fragtmænd er Mols-Liniens nuværende kapacitet ikke tilstrækkelig, men vognmændene er klar til at indgå i en dialog med Mols-Linien for at finde en løsning.

Kattegat-ruten bliver nedlagt den 12. oktober 2013.