Region skal på reklametur til Shanghai

Formand for Region Midtjylland, Bent Hansen, og en række andre ledere tager på en international rejse i næste uge

Her ses Bent Hansen og den daværende viceborgmester i Shanghai, Yang Xiong, underskrive en samarbejdsaftale i 2008.

Danmark kan lære af Kina, og Kina kan lære af Danmark. På trods af størrelsesforskellen på de to nationer har landene med årene fået stærke traditioner for at udveksle erfaringer og viden.

Det er også tilfældet på mandag, hvor Region Midtjylland skal på tur til Shanghai for at promovere midtjysk viden om fødevarer og sundhed.

I spidsen for delegationen er regionsformand Bent Hansen (S), som får selskab af blandt andet Region Midtjyllands nye regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen, sygehusdirektør Gert Sørensen fra Aarhus Universitetshospital og direktør Lone Ryg Olsen fra Danish Food Cluster.

Besøget i Shanghai anses af regionen som vigtigt, da netop den kinesiske region spiller en stor rolle i arbejdet med at promovere danske interesser, lyder forklaringen:

- Vi har virkelig noget at byde på, når det gælder fødevaresikkerhed og fødevareinnovation samt stærke kompetencer på sundhedsområdet, siger regionsformand Bent Hansen i en pressemeddelelse.

Fire dage lang tur

Den midtjyske delegation skal deltage i en række møder med myndighederne i Shanghai og lokale virksomheder. Omkring 200 deltagere har meldt deres ankomst deriblandt også en delegation fra Region Hovedstaden.

Det er ikke første gang, at regionsformand Bent Hansen tager til Shanghai. Det formelle samarbejde blev underskrevet i 2008, og siden er det blevet til en række besøg.

Senest var en delegation af sundhedsfolk fra Shanghai på besøg på Aarhus Universitetshospital og Skanderborg Sundhedscenter.

Region Midtjyllands besøg i Shanghai indledes på mandag den 14. september og varer frem til torsdag den 17. september.

Bygger bibliotek i Kina