Populært som aldrig før: Rekordmange sover under åben himmel

I den første del af 2019 har flere end nogensinde før overnattet i naturen. Nye tal viser, at mere end 102.000 har booket en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsens lejrpladser.

Det er populært som aldrig før at pakke soveposen og tage ud i naturen.

Så populært at flere end 102.000 personer – helt præcist 102.717 - her i det første halve år af 2019 har sovet på en af Naturstyrelsens store lejrpladser i Danmark.

Ifølge skovrideren hos Naturstyrelsen Kronjylland skyldes populariteten blandt andet, at der er flere og flere aktiviteter i naturen.

- Der er ingen tvivl om, at der er en stigende brug af naturen. Det hænger sammen med, at der er flere og flere forskellige aktiviteter at lave i naturen. Eksempelvis er der kommet flere mountainbikeruter, siger skovrider Peter Brostrøm til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I løbet af sommeren er trækstien blevet etableret, og den er 

Et bud på populariteten er også sidste sommers skønne vejr.

- Mulighederne for at overnatte i naturen har jo været der længe, og vi har ikke gjort noget voldsomt anderledes. Lejrpladserne er ikke blevet bedre eller større. Så jeg tror også, det kan være sidste sommers fantastiske vejr, som folk har gjort bestik af, og dermed valgt at blive i Danmark og se, hvad naturen har at byde på, siger Peter Brostrøm.

Han slår også på, at statens naturarealer er for alle, og at de har åbent døgnet rundt, hvilket gør det nemt og tilgængeligt for danskerne.

Markant stigning

Antallet af overnatninger i det fri på Naturstyrelsens lejrpladser er steget markant.

I det første halvår af 2018 var der godt 81.000 personbookinger af de store lejrpladser. Med mere end 102.000 personbookinger i første halvår af 2019 er der en stigning på mere end 25 procent i forhold til sidste år.

I 2013 var der for et helt år 105.155 personbookinger, hvilket næsten svarer til det antal, der har været booket det første halve år i år.

OVERNATNING I STATENS SKOVE OG NATUROMRÅDER

Plads til flere overnattende gæster

Naturstyrelsen har 175 store lejrpladser på statens skov- og naturområder fordelt over hele landet. På disse lejrpladser er det muligt at overnatte under primitive forhold. De store lejrpladser kan bookes til grupper fra skoler, spejdere, klubber, familier og andre større grupper, hvis man vil sikre sig en plads i løbet af sensommeren eller efterårsferien. 

-  Der kan stadig være flere. Der er ingen steder i det østjyske, hvor vi ser risiko for, at der kommer for mange, siger Peter Brostrøm.

Sådan lyder det også fra miljøministeren i en pressemeddelelse:

- Selv om antallet af overnattende gæster i naturen slår rekord, er der stadig god plads til, at flere kan tage en nat i naturen - jo mere vi kommer ud i den danske natur og får den ind under huden, jo bedre bliver vi til at passe på den, siger miljøminister Lea Wermelin.

VIDEO: I løbet af sommeren besøgte TV2 ØSTJYLLAND Annemette Rósen, som også holder sommerferie i det fri. Hendes ophold er dog noget mere luksuriøst.​​​​

Udover de store lejrpladser råder Naturstyrelsen også over en lang række mindre lejrpladser, som man dog ikke kan booke på forhånd. Her fungerer først-til-mølle-princippet. 

Man kan også slå teltet op i en af de over 200 statsejede skove med fri teltning. Det er derfor altid muligt at sove i skovbunden på Naturstyrelsens arealer et sted i landet. 

Man kan også tjekke op på mulighederne for at overnatte i naturen og booke en stor lejrplads her.

20200318-160329-L-1920x1079we

Aarhus Universitetshospital er klar til strejke: Patienter vil få besked om ændringer

Vaccination

Østjyder udskyder vaccinestik for at tage på ferie

Untitled design (9)

Første besked fra Christian Eriksen: Jeg har det fint efter omstændighederne

Drone HIKC

play Lucas svinet til efter kamp – fodboldspiller får karantæne resten af året

Alex Bach, SuperBrugsen Spentrup

play Alex opfordrer stadig sine kunder til at bruge mundbind

Faste vaccinationssteder på vej

Vaccineplan skrider igen: Østjyderne må vente

Dagens mest læste