Politiets opfordring efter fire tricktyverier: Vær opmærksom

I går blev hele fire østjyder udsat for tricktyveri, hvilket får Østjyllands Politi til at opfordre især ældre til at være ekstra opmærksomme

Det er på Møllevangs Alle i Aarhus, Brendstrupsgade i Randers, Tingvej i Hornslet og Frijsenborgvej i Risskov at tyverierne er foregået. Foto: Google Street View

Man skal efterhånden være ekstra opmærksom, når man bliver opsøgt af fremmede folk, som spørger om vej eller har brug for anden hjælp.

Det er blevet yderst populært blandt tyve at benytte sig af diverse tricks til at snyde folk og stjæle penge og andre værdier.

Læs også Brandhane stoppede indbrudstyv på flugt fra politiet

Alle ofrene i går har været ældre, som enten har mistet pung eller dankort. Det første offer var en 79-årig dame, som ved Kvickly på Frijsenborgvej i Risskov fik stjålet sit dankort af et par med østeuropæisk udseende.

De spurgte damen om vej, og hun hjalp dem. Damen fandt efterfølgende ud af, at hendes rygsæk var lynet op og hendes visakort var væk. Ikke længe efter kunne hun se, at tyvene havde hævet 10.000 kroner på kortet.

Hjalp hende op på en sti

Det andet offer var en 93-årig dame, som fik stjålet sin pung med 2000 kroner i kontanter på Møllevangs Alle i Aarhus. Det skete, efter at en mand havde gået bag damen og hjulpet hende op på en sti.

Læs også Nina kørte omvej for at få pige sikkert hjem: Hendes tak gjorde mig glad

Det tredje offer var en 79-årig mand, som fik stjålet sit dankort ved Meny på Brendstrupsgade i Randers. Da han havde betalt for sine varer og forladt butikken, blev han på parkeringspladsen opsøgt af fire udenlandske kvinder.

To af dem havde stået tæt på ham, da han betalte. Kvinderne spurgte på parkeringspladsen, om han kunne vise dem vej til en adresse, som de havde skrevet ned på en seddel. Da han havde hjulpet dem, og de var gået, opdagede han, at hans kortholder med dankort manglende fra hans bukselomme.

Det fjerde offer var en 85 årig dame, som havde handlet ind på Tingvej i Hornslet. Hun blev stoppet op af to kvinder, som spurgte om hun kunne hjælpe dem med at finde vej til en adresse. Damen hjalp de to kvinder, og da hun kom til sin lejlighed opdagede hun, at hendes pung manglede.

Læs også Mor gik på toilettet: Fireårig pige faldt ned fra anden sal

Østjyllands Politi opfordrer nu alle til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver spurgt om vej af fremmede.