Pas på i trafikken - risiko for isslag og snefygning

Der er meldinger om sne- og isglatte veje i hele Østjylland, og det ventes, at der falder sne indtil omkring kl. 9 lørdag morgen.

Der ligger sne på vejene i Østjylland lørdag morgen. Her er det fra Randers.

Mange østjyder vågner lørdag morgen op til et sneklædt landskab, når de kigger ud ad vinduet. Der er faldet flere cm sne i hele Østjylland, og det kan give udfordringer i trafikken.

Alle østjyske kommuner melder nemlig om risiko for sne- og isglatte veje.

Læs også Store skader efter voldsom brand på efterskole

DMI varsler om risiko for isslag i hele regionen og risiko for snefygning i Randers og Norddjurs Kommuner.

- Der er faldet to-fire cm sne i Østjylland, lokalt kan der være tale om mere. Snevejret fortsætter en times tid endnu, hvor efter der kommer en længere pause, inden vi får nedbør igen, lyder meldingen fra den vagthavende hos DMI til TV2 ØSTJYLLAND.

Ingen snestorm

Her forventes det, at sneen atter falder ved 19-20 tiden, men varmere temperaturer end først antaget betyder sandsynligvis, at vi slipper for en decideret snestorm.

Alt tyder dog på, at saltsprederne har gjort deres arbejde, og trafikanterne kører pænt. Vi har ikke meldinger om flere uheld end normalt.

Jimmy Nyrup, Vejdirektoratet

- Først så det ud til, at vinden ville være kold fra sydøst, men nu tyder det på, at den kommer fra syd og er noget lunere. Så det bliver nok lidt for varmt til snestorm, og i løbet af natten forventer vi, at sneen slår over i regn, oplyser DMI.

Pas på glatføre

Lørdag morgen er der fortsat frostvejr i hele Østjylland, og vejtemperaturerne er derfor et stykke under frysepunktet.

- Alt tyder dog på, at saltsprederne har gjort deres arbejde, og trafikanterne kører pænt. Vi har ikke meldinger om flere uheld end normalt, siger den vagthavende hos Vejdirektoratet, Jimmy Nyrup, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Efter skolelukning: Børnefamilier opgiver kommunen

Men risikoen for uheld er altid til stede – især i glatføre – lyder påmindelsen fra Vejdirektoratet, som følger vejrsituationen og dens indvirkning på trafikken tæt de kommende timer.

Sådan ser der ud hos Elin Rehder Nielsen i Havndal nord for Randers lørdag morgen.  Foto: Privat