På jagt efter næsehorn

Konservator opsøgt af kriminelle bander

02:15

1 af 2

Internationale kriminelle bander er så interesserede i at få fat i næsehorns horn, at de med jævne mellemrum kontakter østjyske konservatorer, for at få oplysninger om, hvem der kan have næsehorn i privateje og hvor de er.

- De ringer i tide og utide og nogle gange flere gange om dagen. De rejser med en historie om, at de har en rig onkel, der vil betale hvad som helst for et næsehorn og selv om man afviser dem, bliver de ved med at spørge om man kan oplyse, hvor der findes næsehorn, siger Erling Mørch, der er konservator i Sabro ved Aarhus.

Han er selv blevet kontaktet mindst 10 gange af de kriminelle bander og er tre gange blevet opsøgt i værkstedet.

-Det er temmelig frustrerende, for der er ingen tvivl om, at de ikke er interesseret i andet end næsehornshornene, som de vil sælge videre til Asien", siger han.

Dansk Zoologisk Konservatorforening har med baggrund i de mange henvendelser fra kriminelle bander udsendt en advarsel til deres medlemmer, hvor de opfordrer til at henvende sig til politiet, hver gang de kriminelle bander forsøger at få oplysninger om næsehorn.

Knust næsehornshorn er i høj kurs i flere asiatiske lande fordi befolkningen her tror at pulveret kan helbrede flere sygdomme og øge potensen.