Opbakning til chikanerede betjente

Solid opbakning til unge betjente med indvandrerbaggrund, der har følt sig forfulgt i Århus-forstaden Gellerup.

To politielever med indvandrerbaggrund, der har følt sig forfulgt af unge i Århus-forstaden Gellerup, får nu opbakning fra lokalmiljøet.

Det var konklusionen på et borgermøde torsdag aften i Gellerup, hvor indvandrere, socialarbejdere og foreningsfolk deltog.

- Vi blev enige om at skabe bedre muligheder for de to til deres arbejde i vores område, siger Rabih Azad-Ahmad, formand for Multikulturel Forening.

Ifølge ham har de to politielever været udsat for chikanerier og endda et overfald begået af unge. To unge indvandrere sidder i dag varetægtsfængslet for at have overfaldet politieleverne.

Politieleverne var med til at anholde uromagere under en retssag i Århus i april. Under domsafsigelsen, hvor en mand blev frikendt for et knivdrab, kom det til tumulter i retten.

- Vi frygter, at disse chikanerier vil virke demotiverende på de to politielever samt skræmme andre med anden etnisk baggrund til at melde sig ind på Politiskolen, siger Rabih Azad-Ahmad.

Forældrene til de to fængslede deltog i mødet og var ifølge Rabih Azad-Ahmad enige i 'at få tingene ned på jorden og se fremad'.

<B>LÆS OGSÅ:</B>
<a href="http://www.tv2oj.dk/vis_nyhed.asp?AjrDcmntId=14516">Politi ikke med til forsoningsmøde (13/6)</a>