Naturens dag i Østjylland: Find et event i nærheden af dig

Over hele Østjylland kan du i dag være med til at markere Naturens Dag.

Siden 2004 har Danmarks Naturfredningsforening markeret Naturens Dag, som handler om gøre opmærksom på alle de gode oplevelser, der venter i naturen.

Naturens Dag i år finder sted søndag, og ifølge præsident i foreningen Maria Reumert Gjerding er den vigtigere end nogensinde.

- Det har aldrig nogensinde været vigtigere, at vi får alle danskere ud i naturen og grundlægger den kærlighed, som skal sikre, at vi får taget hul på den store grønne omstilling.

Årets tema for Naturens Dag er "Mærk naturen". Det betyder, at man skal komme ud og bruge sine sanser, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.
Årets tema for Naturens Dag er "Mærk naturen". Det betyder, at man skal komme ud og bruge sine sanser, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Foto: Søren Larsen

- Det bliver nødt til at bero på en følelse indeni os alle sammen om, at det her er vigtigt. Den naturkærlighed bliver kun grundlagt, hvis vi prøver at komme ud i naturen. Hvis vi mærker den, oplever den og prøver at være i den, siger hun.

Også i Østjylland kan du finde masser af arrangementer i naturen i forbindelse med Naturens Dag.

Find et overblik i bunden af artiklen.

I den første del af 2019 har flere end nogensinde før overnattet i naturen. Det viser tal fra Naturstyrelsen. I første halvår af 2019 har over 102.000 overnattet i en af Naturstyrelsens 175 lejrpladser.

180.000 børn har nydt godt af naturens tilbud

I løbet af ugen har børn på skoler og i dagtilbud været ude i naturen i forbindelse med markeringen. I alt har 180.000 børn leget i skoven, gået på opdagelse i vandhuller eller på øvrig vis nydt godt af naturens tilbud.

Søndag afsluttes begivenheden, og Danmarks Naturfredningsforening håber, at mange møder op til diverse naturarrangementer, der bliver afholdt. Sidste år deltog 60.000 på selve Naturens Dag om søndagen.

quote I virkeligheden ønsker vi, at hver dag er naturens dag, og at både børn og voksne kommer ud i naturen hele tiden.

Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening

- I virkeligheden ønsker vi, at hver dag er naturens dag, og at både børn og voksne kommer ud i naturen hele tiden. Det ved vi også ikke sker.

- Så på Naturens Dag holder vi arrangementer, hvor man kan komme ud og få en masse oplevelser og forhåbentlig blive inspireret og få lyst til at være endnu mere ud og opleve, hvor enestående den er, siger Maria Reumert Gjerding.

VIDEO: Hoppe i vandpytter, sove i shelter og lave mad over bål. Naturen byder på en masse oplevelser, men nutidens børn er langt mindre udendørs end tidligere generationer. Det er en skam, mener man på Egebakkeskolen i Brabrand - og derfor var undervisningen den 5. september 2019 rykket udenfor.

Kom ud og brug dine sanser

Årets tema er "Mærk naturen", og det er der ifølge Maria Reumert Gjerding god grund til.

- Det betyder, at man skal komme ud og bruge sine sanser. Man skal prøve at klatre i træer, man skal prøve at lugte og fornemme alle de oplevelser, man kan få ude i naturen.

quote Vi håber at danne et grundlag for den naturkærlighed, der helst skal vokse sig stærkere, så når børn bliver store, så får de lyst til at passe på naturen.

Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening

- Vi håber at danne et grundlag for den naturkærlighed, der helst skal vokse sig stærkere, så når børn bliver store, så får de lyst til at passe på naturen, siger hun.

I 2018 deltog cirka 190.000 børn på Naturens Dag-oplevelser i anden uge af september, mens cirka 60.000 danskere troppede op på selve Naturens Dag om søndagen.

Naturens Dag i Østjylland

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

COVID-19 corona test forum horsens

liveblog COVID-19 LIVE: 1074 nye smittetilfælde i Danmark

Dagens mest læste