Lufthavn kræver fri konkurrence

Aarhus Lufthavn kæmper for fri konkurrence og favorisering af de selskaber, der gider beflyve lufthavnen.

Aarhus Lufthavn i Tirstrup vil indbringe Danmark for EU-Kommissionen, hvis staten strammer reglerne for passagerafgifter og derved begrænser konkurrencen.

Lufthavnsdirektør Ole Paaske siger til Ritzau, at staten med den ene hånd liberaliserer flytrafikken og med den anden hånd forsøger at begrænse konkurrencen.

Ole Paaske vil til det yderste forsøge at fastholde muligheden for, at den næststørste provinslufthavn, Aarhus, kan give særligt lave rabatter til lavprisselskaber som Ryanair. Dette fremstormende lavprisselskab bruger også Esbjerg Lufthavn, men ikke Billund.

- Hvis vi mister muligheden for at konkurrere, så mister passagererne chancen for at rejse til London fra Tirstrup, og så må de vælge en anden lufthavn. Vi konkurrerer ikke blot med seks danske provinslufthavne, men med 250 andre lufthavne i hele EU, siger Ole Paaske.

Transport- og energiminister Flemming Hansen (K) forventer efter flere års diskussion om passagerafgifterne at udsende et forslag til en ny afgiftspakke til høring i løbet af kort tid. Pakken skal lukke diskussionen om, at nogle lufthavne favoriserer lavprisselskaberne på bekostning af f.eks. SAS. /ritzau/