Kan ikke undgå P-bøder

Mange norske feriegæster har ingen P-skive, og de kan derfor ikke undgå bøder. Ebeltoft/Mols Turistbureau indleder kampagne.

Ebeltoft/Mols Turistbureau indleder en kampagne, der skal gøre norske turister opmærksomme på parkeringsreglerne i Ebeltoft. En stor del af nordmændene har ingen P-skive i forruden, og de får derfor ofte en bøde, uden at de har parkeret ulovligt.

Selv om nordmændene ikke har brug for P-skiven i deres hjemland, skal de i fremtiden kende de danske regler, inden de stiller bilen fra sig. Ebeltoft/Mols Turistbureau har derfor sendt en telefax til områdets hoteller og feriecentre og bedt dem om at fortælle deres norske gæster, at de gratis kan hente en P-skive på turistbureauet. Turistchef Jens Thousgaard fortæller til TV 2 / Østjylland, at de norske udgaver af de lokale turistbruchurer næste år sandsynligvis vil indeholde informationer om byens P-regler.

Forvirringen om P-reglerne i Ebeltoft er ifølge Jens Thousgaard ret ny. I foråret overtog et privat firma kontrollen med de lokale P-pladser, og den intense overvågning har sammen med nye parkeringsregler betydet, at flere norske turister får et ikke specielt kærkomment souvenir i forruden.