Indvandrere skal være iværksættere

Flere indvandrere skal starte egen virksomhed, mener Århus' borgmester. Magistraten indstiller, at byrådet bevilger 3,5 millioner kr. til projektet.

Flere flygtninge og indvandrere skal leve af at have egen virksomhed, mener Århus' borgmester Louise Gade (V). Hun indstiller til byrådet, at kommunen bruger 3,5 millioner kroner på at hjælpe gruppen i gang.

- At stå bag disken i egen butik eller starte egen virksomhed er for mange nydanskere den mest naturlige og direkte vej til en varig plads på arbejdsmarkedet - og dermed til integration i det danske samfund. Da integration via arbejdsmarkedet er den vigtigste opgave i Århus i disse år, skal vi sætte alle kræfter ind på at få det til at lykkes, siger borgmesteren.

Indstillingen er, at byrådet bevilger 3,5 millioner kroner fra kommunens erhvervspulje til et rådgivningscenter for iværksætteri i Urban-området - det vil sige i det vestlige Århus.

Som noget helt unikt skal centeret også undersøge mulighederne for at etablere en såkaldt mikro-låneordning. Ordningen skal hjælpe nye iværksættere, som vurderes at have en forretningsmæssig bæredygtig idé, men som ikke kan låne penge i banken.

Resultatet af rådgivningen ventes i de kommende 3½ år blandt andet at blive 50 nye virksomheder og 150 nye job.

Det samlede budget er på 6,25 mio. kr.. Som nævnt forventes Århus Byråd at bevilge 3,5 mio. kr., mens Urban-programmet forventes at bidrage med 1,75 mio. kr. Herudover er der søgt tilskud på 1 mio. kr. fra Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.

Det kommende rådgivningscenter skal etableres og drives af en operatør, som findes via EU-udbud.