Fortsat billige færgebilletter næste år

På den nye finanslov er der sat penge af til udbygning af den ordning, der sikrer billige færgebilletter til øer som Samsø og Tunø

Foto: Simon Læssøe, Scanpix

1 af 2

De seneste måneder har det været markant billigere end normalt at stige på færgen til Tunø, Samsø og en række andre danske øer.

Ordningen fortsætter og udbygges næste år. Det fremgår af finanslovaftalen, som regeringen fredag indgik med de borgerlige partier.  

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) ser store perspektiver i at udvide ordningen.

- Jeg glæder mig over, at det har været muligt at finde finansiering i finanslovaftalen til nye nedsættelser af færgetakster for biler og passagerer til en lang række øer, siger hun i en pressemeddelelse.

Hun forklarer, at der bygges oven på den nuværende ordning fra august i år.

- I løbet af de næste år udvides de perioder, hvor det er muligt at give billigere færgebilletter, gradvist til at gælde hele året, bortset fra højsæsonen om sommeren. Øerne har haft et stort ønske om at udvide ordningen. Det betyder, at turisterhvervet og bosætningen på øerne vil blive yderligere styrket, siger Karen Ellemann.   

Læs også Udsigt til billigere færger nærmer sig i horisonten

Den nuværende ordning har haft stor effekt, blandt andet på Tunø. Siden prisen for at komme med færge til Tunø blev halveret i august, er det strømmet til øen med folk.

For et par uger siden forlød det, at 2.540 flere end normalt havde købt en færgebillet til Tunø siden august, og det er en stigning på 37 procent. 

- Vi har tydeligt kunne mærke, at de lavere færgetakster har givet flere gæster på Tunø, og det har haft en mærkbar effekt på de forretningsdrivende, at vi på den måde forlænger sæsonen, sagde Jan Heitmann, formand for Tunø Beboerforening, ved den lejlighed.