Udsigt til billigere færger nærmer sig i horisonten

Det bliver muligvis endnu billigere at sejle til Samsø, Tunø, Endelave og Anholt

Tilbage i august blev priserne for at sejle med en række østjyske færger sat ned, efter at et politisk flertal i Folketinget besluttede at øge tilskuddet til færgerne.

Nu er der imidlertid udsigt til, at priserne for at sejle til blandt andet Samsø, Tunø, Endelave og Anholt får endnu et gok nedad.

Hidtil har rederierne skullet betale moms af den nye støtte. Imidlertid er der nu gode chancer for, at færgerne slipper for at betale momsen.

Hele tre ministre var torsdag indkaldt i et samråd, hvor de redegjorde for, hvorfor der skal betales moms af støtten, der sænker billetpriserne for lokale færger.

En solid del af de 95 millioner kroner, der er givet i støtte til lokale færgeruter i Danmark, ventes at gå direkte tilbage til staten.

Men det har aldrig været meningen, at støtten skulle hentes tilbage af Skat, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

- Det skal ikke være sådan, at staten giver med den ene hånd og tager med den anden. Derfor er vi i Social- og Indenrigsministeriet ved at overveje nøje, hvad der er af forskellige løsningsmodeller, siger Karen Ellemann til Ritzau.

På samrådet var hun flankeret af transportminister Hans Christian Schmidt (V) samt skatteminister Karsten Lauritzen (V). 

De 95 millioner kroner rakte oprindeligt til at sænke priserne i perioden efter skolernes sommerferie og indtil november - og så igen i månederne inden sommerferien. 

Men Skat har gjort rederiet Færgen opmærksom på, at rederiet er momspligtig svarende til den moms, der er pålagt de billetter, der ydes tilskud til. Færgen sejler blandt andet på ruten mellem Ballen på Samsø og Kalundborg på Sjælland.

VIDEO: Der var stor glæde på Samsø, efter at det i sommer stod fast, at færgepriserne blev halveret.

 

vold Horsens Nørretorv

Ung mand klinisk død efter tæsk: Nu er den fjerde mistænkte anholdt

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

COVID-19 LIVE:
Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Dagens mest læste