Udsigt til billigere færger nærmer sig i horisonten

Det bliver muligvis endnu billigere at sejle til Samsø, Tunø, Endelave og Anholt

Foto: VisitOdder

1 af 3

Tilbage i august blev priserne for at sejle med en række østjyske færger sat ned, efter at et politisk flertal i Folketinget besluttede at øge tilskuddet til færgerne.

Nu er der imidlertid udsigt til, at priserne for at sejle til blandt andet Samsø, Tunø, Endelave og Anholt får endnu et gok nedad.

Hidtil har rederierne skullet betale moms af den nye støtte. Imidlertid er der nu gode chancer for, at færgerne slipper for at betale momsen.

Læs også Billige billetter får folk til at valfarte til Tunø

Hele tre ministre var torsdag indkaldt i et samråd, hvor de redegjorde for, hvorfor der skal betales moms af støtten, der sænker billetpriserne for lokale færger.

En solid del af de 95 millioner kroner, der er givet i støtte til lokale færgeruter i Danmark, ventes at gå direkte tilbage til staten.

Men det har aldrig været meningen, at støtten skulle hentes tilbage af Skat, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Læs også Turistchef på Samsø: Der er ikke en ledig seng på hele øen

- Det skal ikke være sådan, at staten giver med den ene hånd og tager med den anden. Derfor er vi i Social- og Indenrigsministeriet ved at overveje nøje, hvad der er af forskellige løsningsmodeller, siger Karen Ellemann til Ritzau.

På samrådet var hun flankeret af transportminister Hans Christian Schmidt (V) samt skatteminister Karsten Lauritzen (V). 

Læs også Fra på mandag bliver det billigere at tage færgen

De 95 millioner kroner rakte oprindeligt til at sænke priserne i perioden efter skolernes sommerferie og indtil november - og så igen i månederne inden sommerferien. 

Men Skat har gjort rederiet Færgen opmærksom på, at rederiet er momspligtig svarende til den moms, der er pålagt de billetter, der ydes tilskud til. Færgen sejler blandt andet på ruten mellem Ballen på Samsø og Kalundborg på Sjælland.

01:47

VIDEO: Der var stor glæde på Samsø, efter at det i sommer stod fast, at færgepriserne blev halveret.

Luk video