Fakta om Grundfos

Grundfos producerer i dag 16 millioner pumper om året, men startede med én pumpe i en kælder i Bjerringbro

Hård konkurrence og lav vækst presser den danske pumpekoncern Grundfos i Bjerringbro på indtjeningen.

Grundfos kom ud af 2014 med et resultat før skat på 881 millioner kroner mod knap 1,5 milliarder kroner i 2013, oplyser pumpekoncernen fredag

Her kan du blive klogere på verdens største pumpeproducent, som Grundfos kalder sig selv:

- Grundfos har en årlig produktion på 16 millioner pumpeenheder.

- Pumper fra Grundfos bliver brugt over alt i industrien, erhvervs- og boligejendomme - for eksempel til varme og aircondition, vandforsyning og rensning af spildevand.

- Virksomhedens grundlægger, Poul Due Jensen, udviklede den første pumpe i kælderen under hjemmet i Bjerringbro og grundlagde i 1944 Bjerringbro Pressestøberi og Maskinfabrik, som senere blev til Grundfos.

Læs også Grundfos tjener ikke nok penge

- Poul Due Jensens Fond blev oprettet som en selvstændig institution i 1975. Fonden ejer i dag 87,6 procent af virksomheden, medarbejderne 1,8 procent og stifterens familie de resterende 10,6 procent af aktierne i virksomheden.

- Grundfos-koncernen har i dag over 19.000 medarbejdere globalt og er repræsenteret med mere end 80 selskaber i mere end 50 lande. Virksomheden er blevet kåret til en af Danmarks 30 bedste eksportvirksomheder.

- I december 2013 fyrede bestyrelsen topchef Carsten Bjerg på grund af utilfredshed med koncernernes nøgletal og udvikling.

- Han blev 1. august 2014 erstattet af Mads Nipper, der kom fra en stilling som marketingsdirektør i Lego.

Kilde: Grundfos