Grundfos tjener ikke nok penge

Grundfos tjener ikke nok penge, konkluderer topchef, og sætter gang i ny strategi

Den danske pumpekoncern Grundfos er presset fra flere sider af intensiv konkurrence og lav vækst og tjener ikke nok penge.

Grundfos kom ud af 2014 med et resultat før skat på 881 millioner kroner mod knap 1,5 milliarder kroner i 2013. Resultatet er ikke tilfredsstillende, lyder det i en pressemeddelelse.

- Væksten er tilfredsstillende, givet at en række centrale markeder var præget af lav vækst. Vi har fastholdt og sandsynligvis udbygget vores globale markedsposition, selv om konkurrencen er yderligere intensiveret i specielt Asien.

- Men koncernens vækst og indtjening i danske kroner er skuffende, siger koncernchef Mads Nipper i meddelelsen.

Grundfos havde en omsætningsvækst målt i danske kroner på 1,6 procent, og det resulterede i en samlet omsætning på 23,6 milliarder kroner.

Det er Mads Nippers første årsregnskab for Grundfos. Han blev hentet til koncernen i august 2014 fra en anden dansk erhvervsgigant - Lego - netop for at vende flere års tilbagegang i virksomhedens indtjening.

Det skal nu ske med en ny strategi, som skal sikre "klare og fælles ambitioner, mindske organisationens kompleksitet, prioritere forretningsområder og markeder samt udstikke de væsentligste strategiske initiativer, der skal styrke konkurrencekraften frem mod år 2020".

Helt konkret skal Grundfos have en årlig salgsvækst på seks procent fremover. Derudover skal der sikres en markant højere indtjeningsgrad, fortsat høj kundeloyalitet og stor medarbejdertilfredshed.

- Alt i alt nogle store ambitioner og udfordringer, men jeg er ikke i tvivl om, at det kan lade sig gøre, siger Mads Nipper om 2020-strategien.

Mens Grundfos vokser i Kina, USA og Sydamerika, så er den danske erhvervsgigant presset på hovedmarkederne i Europa og Rusland.

Grundfos henter over halvdelen af sin omsætning i Europa, som er præget af lav vækst. Det vigtigste marked er det tyske, og her skrumpede salget i 2014.

- Vores vigtige og største marked, Tyskland, viste god vækst i 1. halvår, men udviklede sig betydeligt negativt i 2. halvår. For helåret betød det negativ vækst, og markedet for cirkulationspumper viser stadig ikke den forventede salgsvækst.

- Desuden er vores salg og indtjening negativt påvirket af udviklingen i Rusland, som ligeledes er et af vores hovedmarkeder. Her er flere års imponerende vækst afløst af tilbagegang, siger Mads Nipper.

Anholt ø Kattegat kattegatø luftfoto

Alle færgebilletter er revet væk - alternativet er dyre flybilletter

20210105-152010-L-1920x1280we

Færre brystkræft-screeninger bekymrer minister

Ida

VIDEO: Se dokumentarserien om "Dødskrydset" her

blå blink politi politibil patrulje

73-årig var efterlyst: Nu er han dukket op i Hamborg

20210302-130046-L-1920x1280we

Flertal åbner for de store elever kommer i skole som det næste

thumbnail_20210302133659_IMG_1287 (1)

29-årig skabte kaos med vandpistol - nu kommer politiet med en løftet pegefinger