- Drop letbane til lufthavnen!

Flyt i stedet lufthavnen nærmere Aarhus

Aarhus Lufthavns problemer med at tiltrække rejsende bliver ikke mærkbart bedre af, at der anlægges en letbane eller en motorvej til Tirstrup.

Det mener bestyrelsesformanden for gruppen "Lufthavn til Aarhus", Lasse Thomassen.

Han kæmper dermed mod de planer om en letbane til Aarhus Lufthavn, som senest er blevet foreslået af byrådspolitikeren Ango Winther (S), der sidder i lufthavnens bestyrelse.

Se: Puster til debat om lufthavn

Ifølge Lasse Thomassen er idéen om en letbane til lufthavnen allerede blevet skudt ned i en mere end fem år gammel rapport:

- Midttrafik konkluderede i deres rapport fra 2008, at en letbaneforbindelse til Tirstrup Lufthavn ikke ville give kortere rejsetid end lufthavnsbussen, skriver Lasse Thomassen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Med udgangspunkt i rapporten tvivler Lasse Thomassen på, at det vil være en gevinst for Aarhus Lufthavn at etablere en letbane til lufthavnen. På samme måde vil en forlængelse af Djurslandmotorvejen kun forkorte rejsetiden for bilisterne med to minutter.

Se: Letbane til døren

- Når et flyselskab kigger på at åbne ruter i europæiske lufthavne, kigger de især på antal indbyggere inden for en times kørsel - også kaldet optageområde. Lufthavnen på Djursland har ca. 750.000 potentielle passagerer inden for en times kørsel. De 120 sekunder vil ikke bemærkelsesværdigt forøge dette optageområde.

Står det til Lasse Thomassen og resten af gruppen "Lufthavn til Aarhus", bør politikerne overveje at flytte lufthavnen til en placering vest for Aarhus eller ved Thomasminde nord for byen.

Herfra vil man ifølge Lasse Thomassen kunne nå både Randers og Aarhus C på 25 min.