Drabsmand boede i eksploderet hus

Det eksploderede hus i Lystrup var indtil 1. juli lejet af en tidligere drabsmand.

I følge TV2 Østjyllands oplysninger boede den drabsdømte Allan Harling Michaelsen indtil 1. juli sammen sin samleverske, to børn og to hunde i det hus i Lystrup, som i nat eksploderede.

Allan Harling Michaelsen fik i 1997 14 års fængsel for et drab på hobbyhandler Bo Normann Andersen, der blev dræbt af skud i sin hobbyforretning på Tietgens plads. Normal praksis er, at dømte bliver løsladt, når 2/3-dele af straffen er afsonet

Det eksploderede hus er den del af en klyngehusbebyggelse Lystruplund, som er ejet af Boligforeningen Ringgaarden. Inden mennesker kom til skade ved eksplosionen, som skete klokken halv et i nat. De andre huse i bebyggelsen var også uskadte

Huset var tomt, da det eksploderede. Den drabsdømte og hans familie var fraflyttet lejemålet, som skulle være rømmet 1. juli.

En af naboerne Bruno Nielsen fortæller, at Allan Harling Michaelsen blev sat af ud af sin lejlighed, fordi der ikke var betalt husleje.

- det har han selv fortalt mig, siger Bruno Nielsen, som i øvrigt fortæller, at han ikke har oplevet problemer med den drabsdømte:

- jeg har ikke noget dårligt at sige om ham. Han har været meget hjælpsom, og jeg har den holdning at dømte skal have mulighed for at starte på en frisk, siger Bruno Nielsen.

Årsagen til eksplosionen i nat er indtil videre ukendt. Politiets teknikere skal i eftermiddag på arbejde, når ruinen af huset er sikret, så der ikke ikke er fare for sammenstyrtninger.