Det skal du vide: Tæt trafik på vej hjem fra pinseferie

Trafikken kan blive tæt i det østjyske, når alle mandag skal hjem fra pinseferie. Få overblikket her.

Vejarbejde kan påvirke trafikken. Arkiv.

Når pinsesolen er færdig med at danse, så skal folk også hjem fra de steder, de har holdt den lille miniferie.

- I tilfælde af godt vejr vælger mange dog at køre senere end planlagt for at få den sidste sol med. Det kan betyde, at trafikken samler sig sidst på dagene, hvilket vil give tæt trafik på enkelte strækninger, skriver Vejdirektoratet. 

Læs også Nu kan du få direkte besked om vejarbejde på motorvejen

Her opfordrer man til at folk kører i god til, hvis man skal bruge E45 Østjyske motorvej, da der vil være vejarbejde, som kan forlænge rejsetiden.

- Det giver en øget risiko for periodevis tæt trafik og forlænget rejsetid, især på de store rejsedage. Derudover forventes de at gå ned til ét spor om aftenen og natten. Vi opfordrer derfor trafikanterne til at tage afsted i ekstra god tid, skriver Vejdirektoratet.

Kort over strækninger, hvor der kan være tæt trafik i pinsedagene. Vejdirektoratet.

Opmærksom på trafikken i Aarhus

Hvis det forsætter med solskin så kan det også få indflydelse på trafikken tirsdag morgen, mener Vejdirektoratet.

- Det kan også få folk til at tage en ekstra nat i sommerhuset, så de kører direkte på arbejde fra sommerhuset tirsdag morgen den 22. maj. Myldretidstrafikken denne morgen ind til de større byer kan derfor blive mere tæt end sædvanligt.

Udover det forventes der ikke at være større forsinkelser på hjemtrafikken end normalt. I Aarhus skal man 2. pinsedag – den 21. maj være opmærksom på, at der er Royal Run, hvor Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag skal fejres. Her vil flere veje være afspærrede, ensrettet eller omdirigeret.

Læs også Royal Run: Her bliver trafikken påvirket

Ferierejsende tager pendlernes pladser

Hos DSB har man ikke de samme udfordringer med pladsmangel på skinnerne, som der kan være med bilerne på vejene.

Derfor forventer DSB, at der ikke vil være de store problemer i pinsedagene. 2. pinsedag holder mange stadig ferie, så dem der skal ud og rejse med tog, de vil tage pendlernes pladser på helligdagen.

- Vi har ikke den her myldretidstrafik. Til hverdag har vi pendlere, men en hel del holder ferie, så de pendlere, der ikke er på skinnerne, de er hjemme – så de ferierejsende kan tage deres pladser, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB til TV2 ØSTJYLLAND.

Togbusser fra Randers

Om natten er der sporarbejde mellem Aarhus og Aalborg. Så her skal rejsende være opmærksom på, at der er sat togbusser ind mellem Langå – Randers, og Hobro.

- Det påvirker kun om natten. Så der er ikke noget i dagtimerne i øjeblikket. Det er et større sporarbejde, som står på det næste halve års tid, siger Tony Bispeskov.

Derudover henviser han til, at man tjekker Rejseplanen.dk eller DSB´s hjemmeside, inden man tager med toget for at se, om der er forsinkelser.