Nu kan du få direkte besked om vejarbejde på motorvejen

Der er sat gang i udbygningen af E45, og det kan give kø. Hvis der er det på et bestemt tidspunkt, kan du nu få information om det fra Vejdirektoratets nye informations-service

I Vejdirektoratets app Trafikinfo finder man nu projektet på E45 under menupunktet 'Projekter'. Hvis du aktiverer 'følg', vil du modtage information. Foto: Vejdirektoratet

Vi kender det alle - man sidder i kø på motorvejen i morgen- og eftermiddagstimerne. Og i den kommende tid vil flere nok opleve den trælse situation mellem Aarhus og Skanderborg i forbindelse med udbygningen af E45.

Hvis vi lukker et spor i et givent tidsrum, kan vi sende en besked direkte til alle trafikanter, der har valgt at følge projektet.

Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet

Vejdirektoratet forsøger i den forbindelse at hjælpe trafikanterne. 

Det er nemlig muligt at få aktuelle servicebeskeder på mobilen via appen Trafikinfo. Servicen er til alle, der har behov for at være opdateret om den aktuelle trafiksituation på vejene på forhånd og undervejs, eller som bare gerne vil vide, hvad der sker på strækningen i den kommende tid.

Læs også Forvent længere rejsetid: Nu får E45 tre spor i hver retning

- Strækningen sydfra til Aarhus er en rigtig pendlerstrækning, og den er derfor hårdt belastet i myldretiden. I forbindelse med udbygningen af strækningen vil vi gerne informere trafikanterne om, hvad der kommer til at ske, så de har mulighed for at ændre adfærd i forhold til en aktuel hændelse eller en kommende aktivitet.

- Hvis vi lukker et spor i et givent tidsrum, kan vi sende en besked direkte til alle trafikanter, der har valgt at følge projektet. De kan så vælge at køre på et andet tidspunkt eller tage en anden rute, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse. 

Denne besked er sendt ud til brugerne af app'en, da arbejdet gik i gang. 

I Vejdirektoratets app Trafikinfo finder man nu projektet under menupunktet 'Projekter'. Hvis du aktiverer 'følg', vil du modtage information.

Vejdirektoratet skal udbygge motorvej E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S fra 4 til 6 spor. Udbygningen vil stå på indtil efteråret 2019.