Cult mangler penge til novemberløn

Der er ganske enkelt ikke penge nok på kontoen til, at Cult Energy-rytterne har kunnet få fuld løn

Foto: Marco Stiehl

Fra årsskiftet bliver det østjyske cykelhold Cult Energy til Cult-Stölting efter en fusion, men indtil det hele er på plads, er der lavvande i kassen hos Cult-holdet.

Faktisk er der så lavvande, at ikke alle rytterne har kunnet få udbetalt fuld løn i slutningen af november.

Det fremgår af et brev til rytterne fra holdets bogholder, René Thill, som Ekstra Bladet har fået fat i.

- Kendsgerningen er nu, at jeg ikke kan betale en del af novemberlønnen. Jeg forsøger at håndtere tingene således, at de højtlønnede får delvis betaling og dem med lavere løn får deres fulde løn udbetalt. Alt afhænger af de næste dages udvikling, skriver Thill.

UCI tildeler Cult licens for næste år

Dårlige beslutninger

Ifølge bogholderen skal en del af forklaringen på de manglende penge findes i, at de tidligere managere for holdet har truffet mange dårlige beslutninger.

Stölting Group, som skal overtage aktiverne i Cult Energy, har endnu ikke overført pengene for køb af aktiverne, men René Thill bekræfter over for Ekstra Bladet, at den fulde novemberløn nok skal lande, så snart pengene fra aktiverne kommer ind.

- Det sker nu, har jeg fået forsikring om. Det er første gang, at rytterne ikke får deres løn til tiden, og det er derfor, jeg har skrevet til alle rytterne, siger Thill til avisen.

Den Internationale Cykelunion (UCI) tildelte for godt en uge siden Cult-Stölting status som pro-kontinental-hold i 2016