Bycykler indtager Århus

Århus Kommune stiller fra maj måned 250 gratis bycykler til rådighed for borgere og turister.

Hop på cyklen og tag en tur til Den Gamle By eller Tivoli Friheden. Fra 1. maj er det muligt for alle gratis at opleve Århus på to hjul. 250 bycykler indtager byen.

Bycyklerne i Århus har været undervejs i en længere årrække, da politikerne ikke kunne blive enige om, hvem der skulle stå for driften. Men i 2002 blev det besluttet, at ordningen skulle være et kommunalt projekt, der skal køre efter samme konceptet, som bycyklerne i København.

Rådmand Flemming Knudsen, der er en af personerne bag initiativet, er meget begejstret for, at ordningen endelig kommer til at køre.

- Det glæder mig, at bycyklerne nu kommer på gaden. Jeg håber, at byens borgere og turister vil tage godt imod dem, siger Flemming Knudsen.

Han håber samtidig håber, at Århus vil undgå nogle af de problemer, der har været med bycyklerne i København. Her har der blandt andet været store problemer med, at cyklerne forsvandt.

De århusianske bycykler er samlet og klargjort af ledige i aktivering på kommunens egne værksteder. Det er også dem, der skal vedligeholde cyklerne.

- Bycyklerne er en god chance for at give ledige beskæftigelse med en opgave, som har stor synlighed i bybilledet, siger Flemming Knudsen.

En del af finansieringen af bycyklerne sker via salg af annoncer på selve cyklerne. I Århus Kommune glæder de sig til at se, om ordningen vil fungere.

I første omgang kører projektet som forsøg i to sæsoner fra maj til oktober. /ritzau/