Agurke-tid slut?
Agurke-avlere håber på at slippe af med bakterie-mistanke
Mistanken om coli-bakterie er lige nu rette mod de tyske bønnespirer.
Det er dermed godt nyt for en af Danmarks store agurke-avlere, østjyske Lars Kolling fra Malling:
- I sidste uge frygtede jeg konkurs. Men nu hvor man formentlig har fundet en løsning på det her, så går salget jo forhåbentlig i gang igen, siger Lars Kolling til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Han producerer omkring 2,5 million agurker, men under den seneste tids megen omtale af risiko for coli-bakterier i agurker er salget styrtdykket til under det halve.
Nu er bakterie-mistanken dog i stedet rettet mod tyske bønnespirer, og efterspørgslen er nu igen på vej opad. Samtidig er frygten for at gå konkurs væk.
Fødevarestyrelsen fastholder dog stadig deres anbefaling af, at de danske forbrugere ikke spiser agurker, tomater og blad-salat fra Tyskland.
Se mere i mandagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.