Vanvidsbilist taget med 208 km/t på landevejen

Østjyllands Politi oplever, at for mange kører bilister kører alt for stærkt for tiden.

En bilist kørte fredag formiddag alt for stærkt på landevejen ved Hadbjerg i Favrskov Kommune. Genrefoto Foto: Morten Dueholm - Ritzau Scanpix

Der er færre biler på vejene under corona-udbruddet, og det udnytter alt for mange bilister desværre til at trykke sømmet i bund.

Sådan oplever Østjyllands Politi det i hvert fald. 

Det er vanvittigt at køre så stærkt og vildt farligt.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi

Politiet har det seneste døgn taget flere fartsyndere, og fredag formiddag var en decideret vanvidsbilist på spil.

- Kl. 10.37 tog vi en bilist, der kørte 208 km/t på landevejen ved Hadbjerg, hvor man må køre 80 km/t. Det er vanvittigt at køre så stærkt og vildt farligt, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

13 sigtelser på halvanden time

Chaufføren kommer ind under politiets term vanvidsbilist, og personen står til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Desværre er bilisten ikke alene om at køre for stærkt i Østjylland. Torsdag blev en taget med 108 km/t i Odder by, og samme eftermiddag var der kontrol på Djurslandsmotorvejen.

Her blev det til i alt 13 sigtelser på cirka halvanden time. Fire bilister skal til en kontrollerende køreprøve, fordi de er blevet betinget frakendt kørekortet.

Læs også Mulig serieblotter på spil: Mand onanerede foran børn på legeplads

174 km/t på motorvejen

En af dem kørte hele 174 km/t på en strækning, hvor man må køre 110 km/t.

- Vores færdselsbetjente tager mange, der kører alt for stærkt nu. Det er nok for tidligt at tale om en decideret udvikling, men noget tyder på, at nogen udnytter, der er få bilerne på vejene, siger Jakob Christiansen.

Det er nok for tidligt at tale om en decideret udvikling, men noget tyder på, at nogen udnytter, der er få bilerne på vejene.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi

På Djursland 'slap' otte personer med et klip i kørekortet. Den ene af dem nåede flere samtaler med politiet, da han to gange på en time blev målt til at køre for stærkt på motorvejen.

En enkelt bilist blev fanget med mobilen oppe ved øret.