Snart kan du blive vaccineret, når du handler i Bilka og Føtex

Sundhedsstyrelsen har allieret sig med Bilka og Føtex for at få den resterende del af befolkningen vaccineret mod Covid-19.

To liter mælk, løg, hakket oksekød og når ja, så lige et vaccinestik. Inden længe er den indkøbsseddel ikke helt urealistisk. Virksomheder og organisationer landet over deltager nemlig i vaccinationsindsatsen i de kommende uger, og her stiller Bilka og Føtex altså op.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne sikre, at tilbuddet om vaccination er så tilgængeligt som muligt, så der for eksempel er mulighed for at få et stik, samtidig at man ordner sine indkøb eller andre daglige opgaver, siger Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Samtidig har detailhandlen rigtig mange unge medarbejdere, og her kan branchen være med til give unge den information, de har brug for, til at træffe deres valg om vaccination. Det kan blandt andet være informationen om, at man ikke længere skal bestille tid for at få sin vaccination.

Salling Group oplyser, at tilbuddet kommer til at gælde i 16 ud af 19 Bilka-varehuse på tværs af hele landet og i Føtex i City Vest i Aarhus vil det være muligt at få sit første stik den 11. september.

Det er særligt de unge i alderen 20-29 år, der endnu ikke har været forbi et vaccinationssted.

- Det er en vigtig del af vores virksomheds DNA at tage ansvar for det samfund, vi er en del af. At hjælpe myndighederne med at gøre vaccineprogrammet så tilgængeligt som muligt for borgerne ligger derfor i naturlig forlængelse af vores hidtidige håndtering af Covid-19. Vi håber, at myndighedernes vaccinationsindsats kan bidrage til at fastholde den normale hverdag, som vi alle langt om længe er vendt tilbage til, siger HR-direktør i Salling Group, Louise Gade.

Udover Salling Group vil både DGI og Dansk Idrætsforbund, og brancheorganisationer, så som SMV Danmark informere deres medlemmer om muligheden for at blive vaccineret.

Her vaccinerer de den 11. september

Samlet set har 75,4 procent af befolkningen påbegyndt deres vaccinationsforløb. Det svarer til cirka 4,4 millioner personer, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

I alt 72,5 procent af befolkningen regnes nu som færdigvaccineret. Det er cirka 4,2 millioner borgere.

Myndighederne har et mål om, at 90 procent af alle, der er inviteret til coronavaccination, har fået første stik inden 1. oktober.