Regler for isolation ændres: En god idé, mener overlæge

Risikoen for at få et alvorligt forløb med Omikron er meget, meget lille, understreger ledende overlæge ved Aarhus Universitetshospital.

Det er en god idé at ændre på isolationsreglerne nu, mener ledende overlæge ved Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard. 

- Det er simpelthen fordi, at vi i samfundet står et sted, hvor der er brug for rigtig mange personer ude på nogle samfundskritiske opgaver, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og uddyber: 

- Det er alt fra at kunne passe folk, der er på hospitalet eller nogen, der er på plejehjem til skolerne, brandstationerne og det, at få tømt vores affaldsbeholdere. 

Sundhedsstyrelsen ændrer nu isolations-anbefalingerne for corona-smittede og deres nærkontakter.

Fremover kan man således afslutte sin selvisolation, når man ikke længere har symptomer – og ikke som hidtil vente i 48 timer.

Hvis du tester positiv uden symptomer, er isolationsperioden forkortet fra en uge til fire dage. 

Sundhedsstyrelsen ændrer nu isolations-anbefalingerne for corona-smittede og deres nærkontakter.

Forventeligt med flere smittede  

De nye isolationsregler kommer på en dag, hvor der i det seneste døgn er 40.000 danskere, der er testet positiv for coronavirus. Det er en positivprocent på over 20 procent. 

Men risikerer vi ikke, at der kommer et kæmpe smitte-boom, når nu der er så mange færre, der skal være i isolation? 

- Jo. Der må forventeligt komme flere, der bliver smittet. For det er jo ikke sådan, at virus lige pludselig holder op med at smitte tidligere, siger Lars Østergaard. 

I den forbindelse understreger den ledende overlæge, at risikoen for at blive indlagt, komme i respirator eller miste livet efter smitte med den fremherskende variant, Omikron, er meget lille. 

Af den grund mener han, at man godt kan kalkulere med, at flere bliver smittet med coronavirus. 

- Det, der bliver den store udfordring, er selvfølgelig, at der ikke bliver så mange flere smittede, der så også bliver syge og bliver nødt til at blive hjemme. For så har man kun vundet tid i den periode, siger Lars Østergaard.