Nu står syv nye vintersikrede testcentre klar

I oktober begyndte Region Midtjylland at bygge syv nye, vintersikrede Covid-19 testcentre, der skal afløse forårets hvide telte. Nu står de klar.

Da covid-19 ramte Danmark i foråret, blev der hurtigt opstillet hvide telte, hvori danskerne kunne blive testet.

Med vinterens komme har det været nødvendigt at sikre varmere og mere permanente løsninger, og derfor har Region Midtjylland bygget syv nye vintersikrede testcentre:

- Det er vigtigt, at vi får nogle faciliteter, der kan klare vinteren. Når det begynder at sne, skal det både være rart for vores personale og for borgerne at gennemføre de her test.

- Samtidig kan vi opskalere antallet af test i de nye rammer, og så kan vi samle de to spor, altså det der hedder samfundssporet og sundhedssporet et sted, så man kun skal køre et sted hen, uanset om man har symptomer eller ej, siger Anders Kühnau, formand for regionsrådet, Region Midtjylland (Soc.dem.)

I alt består de syv testcentre af 255 specialbyggede containere.
I alt består de syv testcentre af 255 specialbyggede containere.

Antallet af medarbejdere varierer efter testcentrenes størrelse med Testcenter Aarhus som den største arbejdsplads med op mod 100 medarbejdere.

I andre byer er der cirka 40-45 ansatte i hvert testcenter. I alt bliver testcentrene arbejdsplads for cirka 350 ansatte.

Testcentre overblik

255 specialbyggede containere

I alt består de syv testcentre af 255 specialbyggede containere, der er fremstillet i Polen og fragtet til Danmark, hvor danske entreprenører har opsat fundamenter og installeret vand, varme, el og it.

Byggeriet gik i gang i starten af oktober og står nu, syv uger efter, færdigt:

- Vi har fundet en model, hvor vi har bestilt containere, der allerede er indrettet til formålet, som vi relativt hurtigt kan sætte sammen med nogle telte. På den måde får vi de optimale faciliteter, og kan rejse det ret hurtigt.

- Også fordi vi har haft en organisation med nogle folk, som har været vanvittigt dygtige til at få det op at stå meget hurtigt, og det er meget tilfredsstillende, siger Anders Kühnau.

Containerne er monteret, så de kan fungere som rygraden i Region Midtjyllands testtilbud indtil minimum udgangen af næste år. 

Her ligger testcentrene


Skærmbillede 2020-12-04 kl. 13.01.54

Mette Frederiksen: - Vi kan ikke danse rundt om juletræet, som vi plejer

blæst blæsevejr gråvejr

Endnu en gråvejrdag i vente - men det bliver mildere

smartphone telefon mobiltelefon

30-årig anholdt i sag om omfattende svindel mod ældre

Lotte Tobiasen sidder i kørestol og har kun fem procent syn, derfor har hun brug for hjælp til transport

play Ændringer i Flextrafik til handicappede: Lotte risikerer at få indskrænket sit sociale liv

kampagne2

playMundbind flyder fortsat i gadebilledet

E45 motorvej motorvejen kø trafik trafikprop myldretid trafikgenre bil biler tæt trafik kø bilkø

Nu spærres centralt kryds for trafik