Nu kan du vinde et krydstogt i Det Østjyske Øhav

Verdens Mindste Krydstogt er navnet på et nyt projekt, der har til formål skabe øget turisme og vækst på de østjyske øer.

Man behøver ikke at tage langt væk for at få store oplevelser.

Det har flere coronasomre efterhånden vist os, og nu er der endnu en mulighed for at opleve nogle af de hjemlige egne.

Når Verdens Mindste Krydstogt til september stævner ud på sin kun anden prøvetur, kan du nemlig være heldig at komme med ombord.

I en konkurrence udloddes der netop nu otte billetter til sejladsen, der over fire dage besøger tre østjyske øer.

Unik ø-stemning

Det sker efter, at interessen for det mindre krydstogt har været alt andet en lille, forklarer en af initiativtagerne bag.

- Efter vores første prøvetur med professionelle fra turistbranchen, har vi fået så mange henvendelser fra folk, der gerne vil være testpersoner. Og vi tænker, at det er helt naturligt at tage testpersoner med, der afspejler virkeligheden og kan give feedback, siger Helle Berthold Rosenberg, til TV2 Østjylland.

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var med på Verdens Mindste Krydstogts første prøvetur tidligere på året.

Turen vil ifølge arrangørerne bag byde på kulturoplevelser i selskab med øboerne og autentiske madoplevelser baseret på lokale råvarer samt masser af naturoplevelser.

- Ø-stemningen kan ikke forklares, den skal opleves. Der er en ro og stilhed, der er helt unik. Og derfor mener jeg helt oprigtigt, at de her øer fortjener mere opmærksom, siger Helle Berthold Rosenberg.

Intimt og helt tæt på 

Det håber hun, at Verdens Mindste Krydstogt kan bidrage til, selvom det ikke bliver som krydstogt er flest.

Sejladsen vil nemlig foregå i en 12-personers RIB-båd, hvor man sidder under åben himmel og er i tæt kontakt med naturens elementer undervejs.

- Modsat på en færge kommer du her helt tæt på vandet, og derfor bliver oplevelsen mere intim, siger Helle Berthold Rosenberg.

På turen vil båden tage deltagerne til Endelave, Tunø og Samsø og gøre holdt flere gange undervejs, når der er noget spændende at se og høre om.

Der vil blandt andet være stop ved en sælkoloni med nysgerrige sæler, fortæller Helle Berthold Rosenberg. 

Egentligt bliver krydstogtet først tilgængeligt fra sommeren 2022, men arrangørerne bag ønsker at optimere oplevelsen inden jomfrusejladsen. Derfor inviterer de nu otte heldige deltagere med ombord.

- Som deltager på en testtur er det vigtigt, at man er med på, at det ikke er femstjernet luksus med kasino. Til gengæld får man lov til at være med til at forme et projekt med glimt i øjet, siger Helle Berthold Rosenberg.

Hvordan vinder jeg?

Det er grupper af fire danske venner og ditto norske, som Verdens Mindste Krydstogt leder efter.

- Nordmænd er gode til dansk, og på mange måder minder danskere og nordmænd om hinanden. Men den norske natur er helt anderledes end den danske, og derfor vil vi gerne have deres feedback og blik på, hvad Det Østjyske Øhav kan tilbyde, siger Helle Berthold Rosenberg.

For de fire deltagere, der må tage turen fra det høje nord til Østjylland, behøver man ikke at bekymre sig om transport. Billund Lufthavn stiller nemlig flybilletter tur/retur mellem Oslo og Billund til rådighed til de norske deltagere.

Testturen vil foregå 6. til 9. september 2021.

Hvis det er dig, der skal afsted til den tid, skal du sende en ansøgning på verdensmindstekrydstogt.dk, hvori du kort beskriver dig selv og dine ledsagere, og begrunder hvorfor det lige netop er jer, der skal vinde prøvesejladsen.

Ansøgningsperioden løber fra 5. - 31. juli 2021. De otte deltagere udvælges den 9. august og får direkte besked.