Foreninger efterlyser klare retningslinjer: Hvornår og hvordan må vi åbne op?

Hvis aktiviteterne er udendørs, og det godt kan lade sig gøre at afstand, er det så i orden for foreningslivet at gå i gang på ny? Det efterlyser foreningslivet svar på.

Hvad må vi? Hvad er forsvarligt? Tvivlen hersker i foreningerne i det østjyske. For efter godt en måneds total nedlukning på grund af COVID-19 begynder Danmark så småt at åbne op igen. Men betyder det så, at foreningslivet også må begynde så småt?

I Danmarks Jægerforbund vil jægerne rigtig gerne i gang med at skydetræne og træne deres jagthunde. For 16. maj begynder bukkejagten, og så er det med at være klar.

- Jeg får mange henvendelser i løbet af dagen fra foreninger, som bare rigtig gerne vil i gang med at træne, siger Ove Dam, der er jagthundekonsulent hos Danmarks Jægerforbund i Auning til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det ligger jo faktisk lige til højrebenet, når det er en udendørs aktivitet. Vi kan godt holde afstand, men der er stadig bekymringen for den enkelte, hvor man kan blive i tvivl, om det er godt nok.

Henvendelserne fra jægere strømmer ind til Danmarks Jægerfobnd. De vil gerne vide, om de kan begynde at skydetræne og hundetræne igen efter COVID-19 lukningen.  
Henvendelserne fra jægere strømmer ind til Danmarks Jægerfobnd. De vil gerne vide, om de kan begynde at skydetræne og hundetræne igen efter COVID-19 lukningen.  

Alle skal være trygge

Tvivlen blandt medlemmerne betyder, at Danmarks Jægerforbund skubber på hos myndighederne for at få svar.

- Jeg kan mærke presset fra foreningerne. De ringer jævnligt både til mig og vores medarbejdere, siger Claus Lind Christensen, der er formand for Danmarks Jægerforbund.

- Vi har brug for en rigtig sund dialog med sundhedsmyndighederne. Der er foreninger, der er i gang derude allerede nu. Jeg vil gerne hjælpe dem til, at de kommer i gang under nogle gode rammer, så alle kan være trygge, fortsætter han.

Ove Dam er jagthundekonsulent hos Danmarks Jægerforbund i Auning, og han og medlemmerne vil rigtig gerne i gang med at træne jagthundene forud for bukkesæsonen, som begynder 16. maj. 
Ove Dam er jagthundekonsulent hos Danmarks Jægerforbund i Auning, og han og medlemmerne vil rigtig gerne i gang med at træne jagthundene forud for bukkesæsonen, som begynder 16. maj. 

Klare rammer mangler

Og det er ikke kun jægerne, som gerne vil i gang. Foreninger over en bred kam efterlyser retningslinjer fra myndighederne i den igangværende genåbning.

Dansk Ungdoms Fællesråd repræsenterer 79 børne- og ungdomsorganisationer, og her vil man gerne have en plan fra myndighederne.  

- Vi har brug for en plan til igangsættelse af foreningslivet ude lokalt.  Mange føler en stor usikkerhed om, hvordan vi kommer videre herfra. Hvem må mødes, hvordan må vi mødes, hvor mange må mødes, hvornår må vi mødes? Vi har brug for nogle klare rammer for de arrangementer, vi gerne vil i gang med, siger Chris Holst Preuss, der er formand for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Dansk Ungdoms Fællesråd repræsenterer blandt andre FDF. Arkivfoto.
Dansk Ungdoms Fællesråd repræsenterer blandt andre FDF. Arkivfoto.

Sagen i egen hånd

I Dansk Golfunion har de taget sagen i egen hånd. Her er golfklubberne allerede åbne, selvom reglerne fra myndighederne på området ikke er helt klare.

- Vi har ikke fået godkendt genåbningen, men vi arbejder inden for de retningslinjer, der er gældende, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

- Vi har lavet en masse anbefalinger til vores klubber om, hvad man bør gøre for at overholde afstandskrav, for vi har meget stor respekt for den sygdom, - I golfen har vi den fordel, at vi har tidsbestillingssystemer, som gør, at folk ved, hvornår de kan komme få ad gangen. Når de er færdige, går de direkte hjem. Klubhusene er ikke åbne, og der er ikke adgang til nogen faciliteter.

 

 

Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste

Skovgårdsparken er strøget af ghettolisten: Parviz risikerer stadig at miste sin bolig

Minkaflivning

Estimat peger på hastig spredning af muteret coronavirus

modermærkekræft hudkræft modermærker

Fejl i måling af modermærker: Otte patienter fejlbehandlet

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler