Flere øko-chips fjernes fra hylderne - kan give ændret hjerterytme

For anden gang i denne uge bliver et større parti økologiske chips kaldt tilbage på grund af fund af to stoffer.

Også supermarkedsgiganten Coop må nu fjerne flere varianter af sine økologiske tortillachips fra hylderne over hele landet.

Det meddeler Fødevarestyrelsen.

Det er fundet af stofferne atropin og scopolamin, der har forårsaget, at chipsene bliver fjernet. Stofferne stammer fra planter, der vokser naturligt på majsmarker, og ved en fejl er frø fra disse planter endt sammen med de majs, tortillachipsene laves af.

Får man for meget af stofferne, kan man ifølge Fødevarestyrelsen opleve synsforstyrrelser, ændret hjerterytme og tørhed i munden.

DTU Fødevareinstituttet vurderer, at voksne ved den højeste koncentration af stofferne maksimalt kan indtage bare 22 gram af chipsene og børn kun 8 gram.

Tirsdag måtte texmex-mærket Santa Maria trække sine økologiske chips tilbage fra handlen, efter der også i disse var fundet atropin og scopolamin.

Det oplyses ikke, om Coop og Santa Marias økologiske tortillachips er lavet af majs fra samme sted.

Disse produkter trækkes tilbage