Den britiske mutation spreder sig i Østjylland: Restriktionerne er ikke nok

De nuværende restriktioner er ikke nok til at inddæmme den britiske mutation af coronavirus. Den spreder sig i Østjylland, og nu begynder man at tjekke samtlige positive prøver for varianten.

Det er slut med at overvåge den britiske variant af coronavirus, B.1.1.7, ved hjælp af stikprøver. I stedet går myndighederne i denne uge i gang med at undersøge samtlige positive prøver systematisk.

Den britiske variant spreder sig da også i det østjyske.

- Vi ved med stor sikkerhed, at den her variant vil tage over. Det vi kan se i Danmark, er, at den er mere smitsom end de andre varianter. Den er sværere at holde nede, siger Tyra Grove Krause, der er afdelingschef hos Statens Serum Institut.

I uge 53 var der ca. 14.000 positive coronaprøver i hele landet. Myndighederne udtog ca. 2000 af disse prøver til kontrol og her i Østjylland fandt man den britiske variant i 4,3 procent af prøverne. I første uge af januar var der ca. 11.000 positive coronaprøver. Af dem blev ca. 1100 undersøgt - og her i regionen var antallet af stikprøver med B.1.1.7 mutationen, nu steget til 5,1%.

- Man kan sige, at de restriktioner vi har nu, er ikke tilstrækkelige til, at den ikke vokser. Det er alvorligt, og den vil tage over på et tidspunkt. Det handler bare om at udskyde det tidspunkt så meget vi kan ved at have et meget lavet udgangspunkt, når vi rammer slutningen af januar, siger Tyra Grove Krause.

Og det er altså derfor, at man nu vil til at undersøge alle prøver for at finde ud af, hvem der er smittet med den britiske mutation, så man hurtigere og mere effektivt kan få stoppet smittekæderne.

Torsdag fik vi et kig indenfor hos Testcenter Danmark, der undersøger prøverne. Det kan du se i denne video:  

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost