Coronarestriktioner kvalte rejselyst i 2021

2021 blev det hårdeste år under coronaepidemien for rejsebranchen med færre rejser til udlandet.

Restriktioner i forbindelse med rejser i 2021 nedbragte antallet af ferier i udlandet. Særligt første halvdel af året var rejseaktivitet noget nær nul. Det betød, at selv sammenlignet med 2020 var antallet af ferier til udlandet markant lavere, viser tal fra Danmarks Statistik.

I alt talte Danmarks Statistik 2,1 millioner ferier til udlandet på mindst fire overnatning. I årene før coronaepidemien var der gerne mellem 4,5 og 5 millioner rejsende ifølge Danmarks Statistik.

Allerede i 2020, hvor epidemien bredte sig i verden, blev tre fjerdedele af årets rejseaktivitet slået ud. Ikke desto mindre var rejseaktiviteten i 2021 en fjerdedel lavere.

I anden halvdel af 2021 nærmere aktiviteten sig 2019, der er den seneste år, før corona påvirkede rejsebranchen.

Fordi restriktionerne på rejser særligt ramte i årets første måneder, var der også færre rejsende til typiske vinterferiedestinationer såsom Sverige og Norge.

Modsat var rejseaktiviteten højere i sidste halvdel af 2021 end i 2020. Derfor gik en større andel af de danske rejsende ferier til lande som Spanien, Grækenland og Italien.

Topscoreren var igen Spanien, men i 2021 udgjorde de spanske destinationer over hver femte rejse på mindst fire overnatninger til udlandet.