Vandkaos i Odder: Veje lukket og huse under vand

Det massive regnvejr har givet overarbejde for Odder Brandvæsen - byen står praktisk talt under vand

Det store regnskyl over Østjylland har natten igennem givet voldsomme problemer i Odder, hvor åen er løbet over sine breder.

Det fortæller indsatsleder Anders Jensen fra Odder Brandvæsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Åen har ikke kunne klare presset, og vandet er også kommet op igennem kloakken uden at kunne komme væk. Jeg tror, vi har været ude 15 gange mellem klokken 18 i går og klokken 02 i nat. Vi har også folk ude og pumpe to steder i øjeblikket, siger Anders Jensen.

Vandmasserne har betydet, at flere huse er ramt.

DMI: Risiko for kraftig regn og oversvømmelse

- I området omkring Østergade er vandet steget så meget, at der er otte-ni huse, der enten er under vand eller truet af det. Og der er fire-fem veje i kommunen, der er lukket, fordi der er af 30-40 centimeter vand på dem, siger Anders Jensen.

Svært at løse problemet

Det regner stadig i Odder, og Anders Jensen forventer, at der kommer flere indsatser, når folk vågner op og opdager, at deres hus muligvis har problemer med at holde vandet ude. Problemet er bare, at det er svært for brandvæsnet at gøre noget ved vandmasserne.

- Vi har ingen steder at pumpe vandet hen, så vi har bare støttet med sandsække - det er sådan set det, vi kan gøre, siger Anders Jensen.