Unge i Odder: Billigere boliger og et mødested

TV2OJ møder fem gymnasieelever inden direkte tv-debat onsdag aften

01:55

1 af 2

Hvordan kan det blive mere attraktivt at være ung i Odder?

Det spørgsmål stillede TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag fem lokale gymnasielever, som vi mødte forud for aftenens store politiske tv-debat, som bliver sendt direkte fra netop Odder Gymnasium.

Først og fremmest mener de fem gymnasieelever, at der bør være et fælles samlingssted for unge i Odder.

- Derhjemme mødes du kun med de mennesker, du kender rigtigt godt. Hvis der var et fælles samlingssted, kunne du mødes med mange flere fra andre klasser, som du ikke snakkede med før, mener Katja Lyndgaard.

Sebastian Lehmann Cadieux er enig:

- Der mangler nogle steder, hvor man bare kan sidde og snakke sammen. I dag er der kun 'Kælderen' (lokalt værtshus, red.), som vi oftest er på om fredagen. Vi mangler steder, hvor vi også kan mødes på hverdage med vennerne og have en samtale dér.

Odder-borgere er vilde med borgmesteren: Så populær er han

Lejlighederne i Odder er for dyre

Når de unge i Odder er færdige med deres ungdomsuddannelse, forlader mange byen for fx at studere i Aarhus.

Ifølge de fem gymnasieelever, som TV 2 | ØSTJYLLAND har mødt, er det muligt at få de unge til at blive. Det kræver dog, at de kan få en billig bolig.

- Der skulle være en økonomisk fordel i at blive boende. Det skulle være billigere med lejlighed og transport - fx at man fik transporten ind til Aarhus betalt. Lejlighederne skulle også være væsentligt billigere, så nogle ville være villige til at blive boende her, siger Julie Reimer.

- Vi har ungdomsboliger, og vi har mulighed for lejligheder. Problemet er dog, at det er utroligt dyrt at finde lejlighed her i Odder. Hvis man alligevel ønsker at studere i Aarhus, ville det være oplagt alligevel at flytte dertil eller andre steder for at studere, siger Maja Størum Oversø.

Hør mere om de unges ønsker i videoen øverst i artiklen.

Se desuden en tv-debat med en række lokale politikere direkte fra Odder Gymnasium onsdag aften på TV 2 | ØSTJYLLAND fra kl. 19.30.