Direktør styrer firmaet i Ukraine fra østjysk sommerhus

Efter 15 år i Kyiv måtte Jesper Lindholt flygte til Danmark, hvor han nu styrer sit firma fra sommerhuset i Norsminde.

Jesper Lindholt sidder i dag i sit sommerhus i Norsminde. Det er der som sådan ikke noget usædvanligt i, hvis ikke det var fordi, at han til daglig bor i Ukraine og nu må styre den virksomhed, hvor han er direktør, fra Norsminde.

Han har som så mange andre været nødt til at flygte ud af landet efter den russiske invasion, og derfor sidder han i dag med sin ukrainske kone og svigermor i sommerhuset.

Herfra styrer han software-virksomheden, Livatek, hvor han er direktør.

Det gør han normalt fra hovedstaden Kyiv, hvor han har boet i 15 år. 

quote Jeg har også dårlig samvittighed over ikke at være der blandt mine medarbejdere.

Jesper Lindholt, direktør, Norsminde

Størstedelen af hans medarbejdere blev flyttet til et kontor i det vestlige Ukraine.

- Det fysiske er sikkert. Men det er psykisk hårdt for dem, for der er mange, der har efterladt familie. Jeg har også dårlig samvittighed over ikke at være der blandt mine medarbejdere, der nu er spredt over det hele, siger direktøren til TV2 ØSTJYLLAND.

Sommerhuset i Norsminde er blevet Jesper Lindholts kommandocentral.
Sommerhuset i Norsminde er blevet Jesper Lindholts kommandocentral.

Han håber og tror på, at han og familien snart kan vende retur til Ukraine, men indtil da tjekker han dagligt ind hos virksomhedens ansatte og hjælper til, så godt han kan fra Danmark.

Flere af virksomhedens 60 ansatte er flygtet eller deltager i militæret og kan heller ikke møde ind på kontoret på grund af de daglige luftalarmer. Alligevel har krigen ifølge ham haft overraskende lille betydning for hans firma.

- Det har betydet mindre, end jeg havde troet, end hvis du havde spurgt mig for to måneder siden, hvad det ville betyde, at landet blev invaderet, siger direktøren.