Kenneth har magiske hænder: Kan fjerne smerter med simple tricks

Kenneth Collins arbejder med at fjerner smerter hos musikere på Northside, inden de skal på scenen. Hans tricks er simple og kan nemt efterprøves hjemme

01:44

VIDEO: Behandleren Kenneth Collins arbejder med at fjerne smerter ved at sende positive signaler til hjernen ved hjælp af bevægelser.

Behandler Kenneth Collins er manden, der træder til, hvis Pharrell Williams får hold i ryggen, eller Gilli har smerter i lænden.

Hans opgave på Northside-festival er nemlig at hjælpe artisterne med at spænde musklerne af, inden eller efter de skal på scenen og præstere.

Læs også Ejvind kunne ikke kende sin kone: Nu optræder han med musik

- De har et rimeligt presset program nogle af dem, hvor de rejser meget, flyver meget og sidder meget i bus. Så kommer de her og har mulighed for at få noget behandling og blive klar til at komme op på scenen og give den maks gas, siger Kenneth Collins, der driver behandlingsvirksomheden Body Correction, til TV2 ØSTJYLLAND.

Øvelser kan bruges af alle

Men man behøver hverken at have Hollywood-hud eller stå bag mega hits på Top-50-listerne for at have gavn af Kenneth Collins’ tricks.

Vi har fanget en frivillig på Northside 2018, Martine Frandsen, der har døjet med rygsmerter i længere tid. Hun indvilliger derfor i at hoppe en tur op på briksen.

06:14

VIDEO: Her kan du se, hvilke øvelser kendisbehandleren viser Martine Frandsen, der har ondt i ryggen. Hans øvelser kan bruges derhjemme. 

Luk video

De første øvelser Kenneth Collins viser hende, går ud på, at hun skal vende sin håndflader om, så de peger opad i stedet for nedad. Det er anatomisk korrekt og modvirker spændinger, forklarer han.

Dernæst beder han hende vippe få gange op på tæerne og ned igen. Få øvelser og fem minutter senere, fortæller Martine Frandsen, at smerterne i hendes ryg er væk.

- Jeg vil sige, det virker lidt magisk, at man kan mærke forskel bare ved at rotere hænderne. Sådan en signifikant forskel har jeg ikke prøvet før, siger Martine Frandsen til TV2 ØSTJYLLAND, der har gået til fysioterapeut af flere omgange.

Behandler: - Det er ikke magi

Men det er dog ikke magi, fortæller Kenneth Collins. Hans behandlingsform bliver mere og mere udbredt som et supplement til fysioterapi og kiropraktik.

Jeg går ind og arbejder med hjernen. Hjernen styrer musklerne, og hvis man sidder i en akavet stilling i længere tid, eller hvis man har nogle smerter i lang tid, så vil hjernen gå ind og blokere.

Kenneth Collins, behandler

- Jeg går ind og arbejder med hjernen. Hjernen styrer musklerne, og hvis man sidder i en akavet stilling i længere tid, eller hvis man har nogle smerter i lang tid, så vil hjernen gå ind og blokere, siger han og fortsætter:

- Der skal nogle positive signaler op til hjernen, så der kommer positive signaler ned igen. For hvis der kommer negative signaler via smerter eller stress, så vil hjernen prøve at beskytte os, og så går den i forsvar og spænder op. Så vi skal ind og fortæller hjernen via bevægelser, at den skal slappe af, og at musklerne skal have lov til at arbejde igen.

Læs også Glimmer-Carina giver Northside det ekstra krydderi

Martine Frandsen står fortsat forbløffet tilbage. Det er ikke sidste gang, hun har vippet på tæerne eller vendt sine håndflader.

- Jeg vil helt sikkert bruge øvelserne, når jeg kommer hjem, og jeg får ondt i ryggen igen. For det er jo basale øvelser, som man kan lave overalt.

Du kan se mere i videoen øverst i artiklen.