Telebranchen erkender huller i Djursland-dækning

Man kan ikke ringe 112 visse steder på Djursland, men telebranchen er på vej med nye telemaster

03:07

På Djursland er der så store udfordringer med mobildækningen, at der visse steder ikke er dækning til at ringe til alarmcentralen på 112, viser en stikprøve foretaget af TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Ingen mobildækning: Kan ikke engang ringe 112

3Både Norddjurs og Syddjurs Kommunes borgmestre vil have løst problemet. Den løsning skal teleselskaberne stå for, mener de, og der er da også en løsning på vej, lyder det.

Direktør i teleselskabernes brancheforening Teleindustrien erkender, at der kan være problemer med forbindelsen på Djursland, men det bliver der gjort noget ved.

- Der skal flere master på, og så skulle vi gerne have noget gennemsigtighed på, hvordan telefonerne faktisk virker, og vi er i god dialog med både Norddjurs og Syddjurs Kommune. Der er planlagt flere udbygninger i begge kommuner, siger direktør Jakob Willer. 

Læs også Borgmester om 112-problem: Ikke godt nok

Syd for Grenaa hvor TV 2 | ØSTJYLLAND testede forbindelsen har der været helt konkrete udfordringer med telemasterne, fortæller direktøren for Teleindustrien.

- Teleselskaberne vil meget gerne sikre god dækning, og i 2010 forsøgte teleselskaberne faktisk at finde en placering til en mast netop i det område, men kunne ikke finde det på grund af de mange skovarealer og fredede områder, og det er med til, at signalet desværre bliver dæmpet meget, siger Jakob Willer. 

Se et længere interview med Jakob Willer i videoen øverst i artiklen.